18 de març del 2024
Gisela Hurtado i Laia Gutiérrez lideren la victòria del CE Altafulla en el derbi contra el Creixell (9-0)
Les abelles compleixen els pronòstics per retallar dos punts al tercer, el Constantí, i confirmar les bones sensacions del darrer mes
El CE Altafulla ha golejat a la UE Creixell en el primer derbi del Baix Gaià en la segona volta de la Lliga Femení 7 TGN amb un resultat de 9-0. Les altafullenques han constatat la millora de les últimes jornades davant un rival, que pretenia mostrar la progressió que ha fet des de l’inici del curs.

L’entrenador de l’Altafulla, Joserra Márquez, ha reconegut que “hem sigut superiores des del primer minut”, i ha explicat que han aprofitat per repartir minuts entre les menys habituals i les cadets.

Les locals s’han avançat aviat per mitjà de Joana Benito (8’), si bé les creixellenques han mostrat un bon rigor defensiu. Laia Gutiérrez (24’) ha fet el segon en l’equador del primer temps, i no ha sigut fins als darrers minuts que Gisela Hurtado ha anotat una dobleta per encarrilar el partit.

La torrenca ha sigut la jugadora més decisiva del partit, ja que ha anotat tres gols més, i ho ha fet en tres minuts, entre el 55’ i el 57’. Poc després, la visitant Debora Amaro ha marcat en la seva pròpia porteria en un córner executat per Gutiérrez. I quan faltaven 10 minuts per al final, Benito ha completat el marcador.

El tècnic del Creixell, Enric Carrera, ha ressaltat la bona actuació de les seves futbolistes en la primera part. Lamenta que “una sèrie d’errors” els hagi posat el partit costa amunt.

L’Altafulla continua quart amb 48 punts, i ha aprofitat l’empat del Constantí i la Floresta per situar-se a dues unitats de la tercera posició i a vuit del lideratge. Mentre que el Creixell baixa a la catorzena plaça amb 13 punts. El diumenge vinent, les abelles visiten el Tàrraco ‘C’ (16h) i les creixellenques reben el Bellvei (18h).

LA RIERA SUA PER BATRE L’ESPLUGA

L’altre equip de la subcomarca, el CF La Riera, ha suat més d’allò que tenia previst per vèncer a una combativa UE L’Espluga de Francolí per 3-2. De fet, les rierenques han hagut de capgirar la diana inicial de Leila Calbet (41’) en l’inici del segon temps.

La diana de Marie Van Puymbroeck en només tres minuts ha sigut fonamental. El millor estava per venir, concretament en els últims 10 minuts. Vanessa Pova ha culminat la remuntada (73’), per Calbet ha empatat en el darrer minut. I quan semblava que el partit acabaria en taules, Blanca Maria Roig ha fet el gol de la victòria per a les locals.

És un triomf important, ja que la Riera suma 54 punts, i retalla dos a la Floresta, que en té 56. Entra, així, de nou en la lluita pel títol. El diumenge, a les 12.30h, té una difícil visita a l’equip més en forma del grup, el Vallmoll.