21 de novembre del 2016
Una centrada de l’altafullenc Alberto Benito fa que el derbi es quedi al Municipal de Reus
Un gol de Fran Carbia a la segona part ha donat el tres punts als del Baix Camp, que recuperen la fermesa a la zona de promoció
Un Estadi Municipal de Reus ple ha viscut aquest diumenge un partit històric entre el Reus i el Nàstic a la Segona Divisió. A la tradicional rivalitat entre totes dues ciutats se li ha sumat el fet d’esdevenir la primera vegada que ambdós conjunts s’enfrontaven a la categoria de plata.

La victòria ha estat pels reusencs, que han fet valer el seu millor moment i s’han recuperat de tres derrotes consecutives. El defensa altafullenc Alberto Benito ha destacat “la importància d’aquesta victòria que ens ajuda a trencar la mala dinàmica de les darreres setmanes, i ens permet sumar a casa que ja ho necessitàvem”. Era evident que aquest enfrontament era especial per Benito, donat el seu passat grana, però reconeix que “era un partit més amb l’al·licient extra que donen tots els derbis”. L’altafullenc ha reconegut el bon moment pel qual passa l’equip, que “individualment ajuda molt”. Benito ha estat l’encarregat d’assistir el gol de Fran Carbia que els ha donat la victòria.

Els dos equips han notat la responsabilitat des del principi, i ha estat difícil veure l'ambient de la grada traduït en intensitat sobre el terreny, si més no, tret de les ganes d'evitar errades. Amb el plantejament de tots dos equips, una sola jugada podia decidir el xoc, i aquest moment ha arribat al minut 51, quan Fran Carbia, ben col·locat al mig de l'àrea, ha encertat a connectar amb un cop de cap la centrada de l’altafullenc. Amb aquest 1 a 0 s’ha arribat al final del partit. El Nàstic ha jugat gairebé tota la segona part amb 10 jugadors per l’expulsió amb doble groga de Xavi Molina.

Una derrota dura pels grana després d'haver guanyat dos partits seguits que havien alimentat l'esperança de sortir de la cua de la classificació. Per la seva banda, el Reus es reconcilia amb la victòria després d'un mes complicat, i es manté cinquè, en plena zona de promoció a l'ascens.