Esports
Foto: Quidditch Canada
13 de juliol del 2017
L’Estadi Municipal Joan Pijuan d’Altafulla es convertirà en un camp de ‘quidditch’ aquest dissabte 15 de juliol
La regidoria d’Esport ha organitzat una jornada de demostració amb equips catalans, que se celebrarà a partir de les 10h
L’Ajuntament d’Altafulla s’ha vist obligat a suspendre el campionat internacional de ‘quidditch’ que havia de celebrar-se aquest estiu al municipi a mode d’exhibició. La seva coincidència amb el Campionat d’Europa d’aquesta modalitat esportiva, celebrat a Oslo el passat cap de setmana, ha impedit que molts dels equips que hi havien de prendre part hi poguessin assistir.

La regidoria d’Activitat Física i Esport, però, ha preparat una alternativa per aquest dissabte 15 de juliol. Consistirà en una jornada de demostració amb equips d’arreu de Catalunya, que se celebrarà a partir de les 10 del matí a l’Estadi Municipal Joan Pijuan. El regidor responsable de l’àrea, Jaume Sànchez, ha animat “els curiosos i aquells que en vulguin saber més” a participar-hi.

El ‘quidditch’ es juga en un estadi amb forma oval on cadascun dels costats està dotat de tres cèrcols situats a diferents nivells d'alçada. Per al joc s'utilitzen tres tipus de boles diferents: una quaffle, dues bludger i una snitch daurada. El joc enfronta dos equips de set jugadors cadascun, distribuïts d'acord amb el seu objectiu: un guardià, dos copejadors, tres caçadors i un cercador. El partit finalitza quan un dels conjunts aconsegueix 150 punts.

Tarragona va acollir l’any passat la Copa Catalunya; el passat mes de febrer es va disputar a Rivas-Vaciamadrid la Copa d’Espanya; i el passat mes de març Bèlgica va acollir la cinquena edició de la Copa d’Europa.

Unes competicions que serveixen per donar més visibilitat a aquesta modalitat esportiva que, des de la seva creació l’any 2005, ha guanyat molts adeptes.
Jaume Sànchez, regidor d'Activitat Física i Esport
Social
Et recomanem
Concert a càrrec d'Svetlana Tovstukha
26 de juliol a les 20:30h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: Festival Internacional de Música de la Costa Daurada
Diada Castellera d'Estiu
29 de juliol a les 18:30h. a la plaça dels Vents
Amb els Castellers d'Altafulla i els Salats de Súria
Cicle de teatre "Escena Altafulla"
28, 29 i 30 de juliol a la vil·la romana dels Munts
Més informació a www.altafulla.cat
Exposició pictòrica d'Orion Leim i Lolo Elemak
Fins el 5 d'agost a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla