Esports
Foto: Quidditch Canada
13 de juliol del 2017
L’Estadi Municipal Joan Pijuan d’Altafulla es convertirà en un camp de ‘quidditch’ aquest dissabte 15 de juliol
La regidoria d’Esport ha organitzat una jornada de demostració amb equips catalans, que se celebrarà a partir de les 10h
L’Ajuntament d’Altafulla s’ha vist obligat a suspendre el campionat internacional de ‘quidditch’ que havia de celebrar-se aquest estiu al municipi a mode d’exhibició. La seva coincidència amb el Campionat d’Europa d’aquesta modalitat esportiva, celebrat a Oslo el passat cap de setmana, ha impedit que molts dels equips que hi havien de prendre part hi poguessin assistir.

La regidoria d’Activitat Física i Esport, però, ha preparat una alternativa per aquest dissabte 15 de juliol. Consistirà en una jornada de demostració amb equips d’arreu de Catalunya, que se celebrarà a partir de les 10 del matí a l’Estadi Municipal Joan Pijuan. El regidor responsable de l’àrea, Jaume Sànchez, ha animat “els curiosos i aquells que en vulguin saber més” a participar-hi.

El ‘quidditch’ es juga en un estadi amb forma oval on cadascun dels costats està dotat de tres cèrcols situats a diferents nivells d'alçada. Per al joc s'utilitzen tres tipus de boles diferents: una quaffle, dues bludger i una snitch daurada. El joc enfronta dos equips de set jugadors cadascun, distribuïts d'acord amb el seu objectiu: un guardià, dos copejadors, tres caçadors i un cercador. El partit finalitza quan un dels conjunts aconsegueix 150 punts.

Tarragona va acollir l’any passat la Copa Catalunya; el passat mes de febrer es va disputar a Rivas-Vaciamadrid la Copa d’Espanya; i el passat mes de març Bèlgica va acollir la cinquena edició de la Copa d’Europa.

Unes competicions que serveixen per donar més visibilitat a aquesta modalitat esportiva que, des de la seva creació l’any 2005, ha guanyat molts adeptes.
Jaume Sànchez, regidor d'Activitat Física i Esport
Social
Et recomanem
Celebració de la prova de Triatló dels Jocs Mediterranis
23 de juny durant tot el matí a Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a les 22:00h. a la zona verda de davant el castell
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
XVIII Nit de Bruixes
29 i 30 de juny a la tarda pels carrers de la Vila Closa
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Concert de final de curs de Gaià Gospel
30 de juny a les 20:00h. al bar-restaurant Faristol
Organitza: Gaià Gospel