05 de setembre del 2017
L’Atlètic Roda de Barà s’emporta el primer derbi del curs davant el Torredembarra
Un gol de Martí Puig en la recta final del partit permet al conjunt rodenc superar al rival comarcal i sumar els primers 3 punts de la temporada
L’Atlètic Roda de Barà ha estat el vencedor del primer derbi del Baix Gaià contra el Torredembarra en el grup 6 de Segona Catalana. El partit, intens i trepidant, s’ha decidit en els últims minuts. Al 85’, els torrencs han errat una pena màxima que els hagués deixat molt a prop de la victòria. Qui no ha fallat ha estat Martí Puig, qui 2 minuts després s’ha convertit en l’heroi del partit després de marcar el 2 a 1 definitiu. La seva diana ha servit per desfer l’1 a 1 que reflectia el marcador després que Ibrahim Boulahya igualés al 72’ el gol inicial d’Alberto Cuenca.

El desenllaç del partit, amb el penal fallat i el gol del Roda només 2 minuts després, provoca que el partit hagi estat “cruel” pel Torredembarra. Així ho ha explicat el seu entrenador, Daniel Sereno, qui ha reconegut que “per una errada nostra ens fan el 2 a 1 i acabem perdent un partit que penso que vam dominar durant els 90 minuts”. Pel que fa al rival, ha parlat d’un Roda que “s’ha replegat molt bé i que ens ha cedit la iniciativa del joc”.

Malgrat el resultat, el tècnic s’ha mostrat content per la imatge que han ofert els seus jugadors tenint en compte les múltiples baixes amb les quals s’ha presentat al Municipal de Roda de Barà. També ha destacat la joventut de la línia defensiva, amb una mitjana d’edat de 18 anys, i les dificultats que ha trobat l’equip en la primera part.

Per la seva part, Toni Chacón, entrenador de l’Atlètic Roda de Barà, ha titllat el partit de “complicat” perquè en la primera part “li vam cedir la iniciativa al Torredembarra i va emprar un ritme de joc molt lent”. En el segon temps, el seu objectiu era pressionar en camp contrari per dificultar la circulació de pilota del rival i donar-li al partit un ritme més alt. Els seus futbolistes, però, no van ser capaços d’aconseguir-ho i van patir amb els contraatacs del conjunt blanc-i-blau. Pel tècnic, el penal aturat per Iván va canviar la dinàmica del partit i va permetre reaccionar al seu equip en els darrers 10 minuts en els quals aconseguirien el gol de la victòria.

Pel Roda, la victòria en la primera jornada davant el rival comarcal suposa un punt molt positiu “per afrontar la resta de partits amb un altra visió”, ha explicat Chacón. En aquest sentit, considera que els primers 7 partits són importants perquè marcaran la dinàmica de l’equip.

Després d’aquest primer derbi de la temporada, ambdós equips ja pensen en els següents compromisos. El Roda de Barà ho fa amb l’objectiu de sumar els segons 3 punts de la temporada i el Torredembarra amb la voluntat d’estrenar el seu caseller de victòries.