Esports
Foto: Torredembarra Lizards
08 de setembre del 2017
Els Torredembarra Lizards organitzen el 1er torneig Beach Flag Football a la platja de la Paella
És una competició creada per presentar en societat l’entitat als altres clubs existents que ja practiquen aquest esport amb l’objectiu afegit de consolidar-la com una de les cites ineludibles de la pretemporada
El futbol americà ha arribat a Torredembarra. Ho fa de la mà dels Torredembarra Lizards, una nova entitat esportiva que ha nascut al municipi per apropar una modalitat sorgida d’aquest esport. Es tracta del Flag Football, que comparteix diverses característiques com la tècnica, la tàctica i l’estratègia. No obstant això, hi ha una diferència important. En aquesta modalitat no existeix el contacte. Per tant, en comptes de realitzar un placatge, s’ha de robar una de les dues cintes que el rival porta a la cintura.

Una altra de les diferències recau sobre les dimensions del terreny de joc. En aquest cas, el camp és més reduït i hi ha menys jugadors. Per Lluís Pérez, president dels Torredembarra Lizards, el Flag Football suposa una activitat divertida, més amena per a tots i que no diferencia entre homes i dones. De fet, a Catalunya existeix una competició sènior de qualitat en la qual hi participen 18 equips.

La idea de fundar el club i apropar aquesta proposta innovadora a Torredembarra va sorgir de “quatre amics que ens agradava el futbol americà i quedàvem per fer passades a la platja”, explica Lluís Pérez. Llavors va ser quan se’ls hi va ocórrer crear els Torredembarra Lizards.

L’objectiu principal de l’entitat és el de crear equips de base perquè l’esport tingui una llarga vida al municipi. Al tractar-se d’un esport més actiu, inclusiu i amè, “és fàcil que pugui tirar endavant” ha continuat. En aquest primer any del club, “intentarem fomentar l’esport que tant ens agrada i que manté l’essència del futbol americà”. En aquest sentit, ha destacat que als aficionats de l’esport no els apassiona els placatges entre els jugadors, sinó l’estratègia i la tàctica.

La primera activitat que durà a terme el club serà un torneig de Beach Flag. La finalitat és presentar l’entitat al municipi i als altres clubs ja existents. Per això, la direcció ha convidat a 9 equips d’arreu de Catalunya. Lluís Pérez augura "una gran jornada d’esport marcada per un ambient agradable i cordial”. A més, també ha explicat que l’altre objectiu que tenen és consolidar aquest torneig com una de les cites ineludibles de la pretemporada.

La competició començarà a les 10 del matí i finalitzarà a dos quarts de 7 de la tarda. L’escenari serà la platja de la paella de Torredembarra.
Lluís Pérez, president del Torredembarra Lizards
Lluís Pérez, president del Torredembarra Lizards
Lluís Pérez, president del Torredembarra Lizards
Social
Et recomanem
Celebració de la prova de Triatló dels Jocs Mediterranis
23 de juny durant tot el matí a Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a les 22:00h. a la zona verda de davant el castell
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
XVIII Nit de Bruixes
29 i 30 de juny a la tarda pels carrers de la Vila Closa
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Concert de final de curs de Gaià Gospel
30 de juny a les 20:00h. al bar-restaurant Faristol
Organitza: Gaià Gospel