22 de gener del 2018
El CE Altafulla de les dues cares torna a aparèixer i només és capaç de sumar un punt contra el CF Calafell
Els de Luis Rosado igualen un 0 a 3 en contra, però un error d’Albert Roca fa que l’equip comenci la segona volta amb un estèril empat
El CE Altafulla no va passar de l’empat contra el Calafell en el partit corresponent a la primera jornada de la segona volta. La pèssima primera part i els errors de concentració en defensa van tornar a minvar les seves opcions de victòria. Els primers minuts del duel van ser de màxima igualtat. Els dos equips es van aproximar en diverses ocasions a la porteria contrària sense tenir encert. El guió va canviar al minut 18, quan el visitant Juan Oller inaugurar el marcador amb un remat dins de l’àrea.

El 0 a 1 va noquejar l’Altafulla. Això ho va aprofitar el conjunt del Baix Penedès per fer-se amb el control del partit, anul·lant per complet el centre del camp del rival. A la mitja hora, Carles Espinosa, que es trobava tot sol a la frontal de l’àrea, va marcar un gran gol de xilena per fer el segon. Cinc minuts després, l’atacant dels verds va aprofitar una acció de contraatac per marcar el 0 a 3. Amb aquest resultat es va arribar al temps de descans.

A la represa, però, els groc-i-negre van sortir amb la intenció de canviar les coses. Primer el seu joc i després el marcador. La matinera diana d’Àlex Cañas al 47’ va ser un punt d’inflexió per fer-ho realitat. En aquest sentit, també va ser clau el penal sobre Genís Cañas i l’expulsió per doble amonestació del visitant Daniel Carmona. L’exjugador del Torredembarra no va fallar i va convertir la pena màxima en el 2 a 3.

Els dos gols i la superioritat numèrica sobre del terreny de joc van fer que l’Altafulla assumís el control del partit. En conseqüència, les ocasions de perill es van anar succeint davant la porteria contrària. Finalment, Pol Inglès va rebre una pilota en el punt de penal i va marcar el 3 a 3 que va fer embogir l’Estadi Municipal Joan Pijuan.

Després d’igualar un 0 a 3 en contra, la inèrcia del partit convidava a pensar que els altafullencs podrien aconseguir la victòria. En ple moment d’efervescència, però, Albert Roca va fer una passada enrere sense veure la posició de Dani Hernández i sense la voluntat de fer-ho va introduir la pilota en la seva pròpia porteria.

Afortunadament, els jugadors no van ensorrar-se i van aconseguir el gol de l’empat quatre minuts després. Guillermo Montserrat va recollir una pilota a la frontal de l’àrea i la va enviar a l’escaire esquerre de Salvador Sosa per fer el 4 a 4 que seria definitiu. En el temps afegit, el Calafell va quedar-se amb nou jugadors per l’expulsió amb vermella directa de Víctor Rodenas.
Amb tot, el que havia de ser una oportunitat per sumar sis punts seguits a casa s’ha traduït en dos empats estèrils pel que fa a la classificació.

Luis Rosado, entrenador del CE Altafulla, va explicar als micròfons d’aquesta casa que havien perdut dos punts en comptes de sumar-ne un. Del primer temps va dir que l’equip va reglar tres gols, mentre que de la segona va destacar el gran número d’ocasions que va disposar per remuntar el marcador.

El tècnic també va fer referència a la falta d’actitud dels seus jugadors, que “s’està transmeten dels entrenaments als partits”, va dir. En aquest sentit, va destacar que tenen la qualitat i capacitat necessària per marcar la diferència des de l’inici del partit. El fet d’igualar un 0 a 3 i un 3 a 4 a falta de cinc minuts són dos exemples que ho demostren.

Pel que fa a la segona volta, Rosado va reconèixer que “estem perdent punts amb els quals comptàvem i tot dependrà del grup”. Ara mateix l’equip es troba en terra de ningú, lluny del TOP-5 i de les places de descens. Per tant, poden passar dues coses. “Si l’equip vol competir, competirà, però sinó es deixarà anar com la temporada passada”, va sentenciar el tècnic.

En el següent compromís, l’Altafulla visitarà el camp de la Riba. El partit es disputarà el pròxim diumenge 28 de gener a les 12 del migdia.