Esports
Foto: FETRI
13 de març del 2018
La Federació Espanyola de Triatló, escollida Millor Federació Europea de l’Any 2017
En la vessant de capacitat organitzativa, en destaca la Copa d’Europa i el Campionat Mediterrani Sprint, disputats a Altafulla el passat estiu
La Unió Europea de Triatló (ETU) ha escollit la Federació Espanyola de Triatló (FETRI) com a Millor Federació Europea de l’Any 2017. El veredicte s’ha fet públic aquest cap de setmana a Moscú durant la celebració de la Gala de l’ETU.

El president espanyol, José Hidalgo, ha estat l’encarregat de recollir el guardó, acompanyat de Marisol Casado, presidenta de la Unió Internacional de Triatló (ITU); Enrique Quesada, membre de la ITU; Alicia García, Secretaria General de la FETRI; i Jorge García, Director de Competicions de la FETRI.

El premi reconeix la presència esportiva de triatletes del país i el rendiment dels esportistes d’elit; el desenvolupament de la tecnificació en esportistes, entrenadors i oficials; el programa de serveis a tots els estaments federatius; la promoció del triatló a tots els nivells; o la capacitat i execució organitzativa de competicions. En aquest darrer apartat, en destaca l’organització de la Copa d’Europa de Triatló i del Campionat Mediterrani Sprint, que es van celebrar a Altafulla el passat mes de juliol. Dues cites que van acollir prop de 170 atletes i representants d’una dotzena de federacions internacionals, i que van esdevenir la darrera prova test abans de la celebració dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 del proper 23 de juny.

La gala ha servit per culminar la Conferència de Presidents ETU, que ha aglutinat més d’una trentena de federacions nacionals amb la voluntat de de definir el full de ruta del triatló continental. Una línia que, segons paraules de José Idalgo durant la seva intervenció, passa per “un projecte compartit i unificat, una posició de lideratge basada en les competicions internacionals, la inversió en coneixement, i el lideratge per innovar i esdevenir la punta de llança de l’esport espanyol”.
Social
Et recomanem
Altacústic, Festival de Música Independent d'Altafulla
Del 19 al 21 de Juliol, a la Vila Closa
Més informació a www.altacustic.cat
Concurs de Castells de Sorra
Divendres 27 de juliol, a les 10h al Club Marítim Altafulla
Bases per participar al concurs a www.altafulla.cat
Cicle de teatre Escena Altafulla
Del 28 al 29 de juliol al Parc Voramar i a la Vil·la dels Munts
Consulta la programació i venda d'entrades a www.altafulla.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Tots els dilluns i els dijous a les 19h
Preu visita 4€. Reserves 977651426 (Oficina de Turisme)