Esports
Foto: Altafulla Ràdio
13 de març del 2018
Altafulla inclourà el projecte ‘L’esport a l’antiguitat’ al Programa Cultural dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018
La iniciativa, impulsada per l’agent dinamitzadora, Maria Jesús Ortega, vol presentar la nostra història i el nostre passat com a eines per entendre la contemporaneïtat
Els quinze municipis seu dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 s’ompliran d’història, música, dansa i gastronomia des del proper mes d’abril i fins el mes d’octubre.

Un conjunt de propostes per posar en valor el nostre patrimoni com ara exposicions, concerts, obres de teatre, dansa, activitats de recreació històrica i mostres de cultura popular, que conformaran l’eix central d’un Programa Cultural que presentarà com a fil conductor les diferents corrents del mar Mediterrani.

Aquest Programa Cultural, coordinat per l’Ajuntament de Tarragona, és el resultat de la col·laboració de totes les administracions públiques implicades en el Comitè Organitzador Tarragona 2018, així com els ajuntaments dels municipis que acolliran algunes de les proves aquest estiu.

Així doncs, dins d’aquesta programació, Altafulla hi aportarà el seu granet de sorra. Propostes com la Tarraco Viva, en què hi pren part el municipi, o la Nit de Bruixes i el Festival Altacústic, en què n’és l’impulsor, estaran incloses dins dels actes previstos en el marc dels Jocs.

El tret diferenciador d’Altafulla, però, serà el projecte ‘L’esport a l’antiguitat’. Una iniciativa que neix de la mà de l’agent dinamitzadora del municipi, Maria Jesús Ortega, que vol potenciar l’intercanvi cultural i presentar la nostra història i el nostre passat com a eines per entendre la contemporaneïtat, i buscar paral·lelismes i diferències. El projecte inclourà jornades i recreacions històriques que, segons la responsable, tindrà “una visibilitat molt forta a nivell territorial”. A hores d’ara, hi ha cinc seus implicades.

Més enllà d’aquest Programa Cultural, des d’Altafulla també s’està treballant en una acció específica que pretén posar en valor els esportistes locals d’elit. Es tracta d’una campanya fotogràfica que s’exposarà en diferents punts de la vila per donar a conèixer l’experiència dels diferents protagonistes.

Un altre dels pilars fonamentals amb què s’està treballant és el públic infantil i juvenil. El projecte ‘De l’escola als aparadors’ ha estat la darrera acció que s’ha desenvolupat en aquest àmbit, i la voluntat de cara a les properes setmanes és ampliar els objectius a un públic més general.
Maria Jesús Ortega, agent dinamitzadora dels Jocs a Altafulla
Maria Jesús Ortega, agent dinamitzadora dels Jocs a Altafulla
Social
Et recomanem
Altacústic, Festival de Música Independent d'Altafulla
Del 19 al 21 de Juliol, a la Vila Closa
Més informació a www.altacustic.cat
Concurs de Castells de Sorra
Divendres 27 de juliol, a les 10h al Club Marítim Altafulla
Bases per participar al concurs a www.altafulla.cat
Cicle de teatre Escena Altafulla
Del 28 al 29 de juliol al Parc Voramar i a la Vil·la dels Munts
Consulta la programació i venda d'entrades a www.altafulla.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Tots els dilluns i els dijous a les 19h
Preu visita 4€. Reserves 977651426 (Oficina de Turisme)