Esports
Foto: Altafulla Ràdio
13 de març del 2018
Altafulla inclourà el projecte ‘L’esport a l’antiguitat’ al Programa Cultural dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018
La iniciativa, impulsada per l’agent dinamitzadora, Maria Jesús Ortega, vol presentar la nostra història i el nostre passat com a eines per entendre la contemporaneïtat
Els quinze municipis seu dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 s’ompliran d’història, música, dansa i gastronomia des del proper mes d’abril i fins el mes d’octubre.

Un conjunt de propostes per posar en valor el nostre patrimoni com ara exposicions, concerts, obres de teatre, dansa, activitats de recreació històrica i mostres de cultura popular, que conformaran l’eix central d’un Programa Cultural que presentarà com a fil conductor les diferents corrents del mar Mediterrani.

Aquest Programa Cultural, coordinat per l’Ajuntament de Tarragona, és el resultat de la col·laboració de totes les administracions públiques implicades en el Comitè Organitzador Tarragona 2018, així com els ajuntaments dels municipis que acolliran algunes de les proves aquest estiu.

Així doncs, dins d’aquesta programació, Altafulla hi aportarà el seu granet de sorra. Propostes com la Tarraco Viva, en què hi pren part el municipi, o la Nit de Bruixes i el Festival Altacústic, en què n’és l’impulsor, estaran incloses dins dels actes previstos en el marc dels Jocs.

El tret diferenciador d’Altafulla, però, serà el projecte ‘L’esport a l’antiguitat’. Una iniciativa que neix de la mà de l’agent dinamitzadora del municipi, Maria Jesús Ortega, que vol potenciar l’intercanvi cultural i presentar la nostra història i el nostre passat com a eines per entendre la contemporaneïtat, i buscar paral·lelismes i diferències. El projecte inclourà jornades i recreacions històriques que, segons la responsable, tindrà “una visibilitat molt forta a nivell territorial”. A hores d’ara, hi ha cinc seus implicades.

Més enllà d’aquest Programa Cultural, des d’Altafulla també s’està treballant en una acció específica que pretén posar en valor els esportistes locals d’elit. Es tracta d’una campanya fotogràfica que s’exposarà en diferents punts de la vila per donar a conèixer l’experiència dels diferents protagonistes.

Un altre dels pilars fonamentals amb què s’està treballant és el públic infantil i juvenil. El projecte ‘De l’escola als aparadors’ ha estat la darrera acció que s’ha desenvolupat en aquest àmbit, i la voluntat de cara a les properes setmanes és ampliar els objectius a un públic més general.
Maria Jesús Ortega, agent dinamitzadora dels Jocs a Altafulla
Maria Jesús Ortega, agent dinamitzadora dels Jocs a Altafulla
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "Lucky"
18 de gener a les 20:30h. a la sala Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
8a Marxa dels Castells del Baix Gaià
27 de gener a les 08:30h. des de davant del Castell
Organitza: Ajuntament i Atletes d'Altafulla
La capsa dels contes
29 de gener a les 17:00h. a la Biblioteca
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Visites al Museu Etnogràfic d'Altafulla
Dissabtes de 17:00h. a 19:00h. i diumenges d'11:00h. a 13:30h.
Organitza: Ajuntament d'Altafulla