Esports
Foto: Tarragona 2018.
16 de maig del 2018
Les escoles d’Altafulla participen en l’estrena de “Juguem per viure”, la cançó oficial dels Jocs Mediterranis
Un total de 2.000 alumnes de vint centres de la demarcació van cantar junts la proposta creada pel grup musical PETACA
Els alumnes de les escoles del Roquissar i la Portalada van assistir a la presentació de “Juguem per viure”, la cançó oficial dels Jocs Mediterranis. L’acte va tenir lloc a la Tàrraco Arena Plaça i va comptar amb un total de 2.000 alumnes de la demarcació.

La cançó ha estat creada pel Petit Taller de Cançons (PETACA) i és fruit de la proposta de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET), amb la col•laboració del Camp d’Aprenentatge Pau Casals del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Durant els últims mesos els escolars de desenes de centres educatius han treballat la cançó per poder cantar-la com a cor en l’acte de presentació oficial. La música de la peça és un reflex de la cultura musical existent al país, utilitzant un to èpic habitual en les composicions que acompanyen les grans competicions esportives; la lletra potencia conceptes com la unió, el treball en equip i la superació personal, que conflueixen amb els valors dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018.

L’enregistrament definitiu de la cançó s’ha fet als estudis Grabaciones Silvestres amb la producció musical de Marc Parrot i amb la col•laboració del cor del Col•legi Joan Roig de Tarragona i el Jove Cor de Salou.

Pels alumnes de l’Escola la Portalada, “participar en aquest acte ha estat una experiència molt bonica”, com ha explicat la directora del centre, Cristina González.

Els altres escolars procedien d’altres centres educatius de dinou poblacions: Tarragona, Cambrils, El Vendrell, Torredembarra, Vallmoll, Reus, Solivella, Creixell, Coma-ruga, Calafell, La Riba, Salou, la Selva del Camp, l’Arboç, Riudoms, La Pobla de Montornès, Constantí, La Nou de Gaià i la Conca de Barberà (en concret, una ZER que agrupa diferents localitats de la comarca).

L’acte, que va presidir l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, s’emmarca en el Projecte Educatiu dels Jocs Mediterranis.
Cristina González, directora de l'Escola La Portalada
Social
Et recomanem
Correfoc dels Diables Petits d'Altafulla
14 de juliol a les 20:30h. des del Pont de Mar
Amb la participació dels Diablons de la Dragonina de Constantí
Afterbeach Festival de Rumba d'Altafulla
14 de juliol de 19:00h. a 02:30h. al parc de Voramar
Organitza: Towtobe
Diada Castellera de les Cultures
15 de juliol a les 18:00h. a la plaça del Pou
Amb: X. de Tgn, V. de Valls i C. d'Altafulla
Festa del Carme: processó i havaneres
16 de juliol a les 19:30h. davant del Club Marítim