Esports
Foto: Tarragona 2018.
16 de maig del 2018
Les escoles d’Altafulla participen en l’estrena de “Juguem per viure”, la cançó oficial dels Jocs Mediterranis
Un total de 2.000 alumnes de vint centres de la demarcació van cantar junts la proposta creada pel grup musical PETACA
Els alumnes de les escoles del Roquissar i la Portalada van assistir a la presentació de “Juguem per viure”, la cançó oficial dels Jocs Mediterranis. L’acte va tenir lloc a la Tàrraco Arena Plaça i va comptar amb un total de 2.000 alumnes de la demarcació.

La cançó ha estat creada pel Petit Taller de Cançons (PETACA) i és fruit de la proposta de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET), amb la col•laboració del Camp d’Aprenentatge Pau Casals del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Durant els últims mesos els escolars de desenes de centres educatius han treballat la cançó per poder cantar-la com a cor en l’acte de presentació oficial. La música de la peça és un reflex de la cultura musical existent al país, utilitzant un to èpic habitual en les composicions que acompanyen les grans competicions esportives; la lletra potencia conceptes com la unió, el treball en equip i la superació personal, que conflueixen amb els valors dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018.

L’enregistrament definitiu de la cançó s’ha fet als estudis Grabaciones Silvestres amb la producció musical de Marc Parrot i amb la col•laboració del cor del Col•legi Joan Roig de Tarragona i el Jove Cor de Salou.

Pels alumnes de l’Escola la Portalada, “participar en aquest acte ha estat una experiència molt bonica”, com ha explicat la directora del centre, Cristina González.

Els altres escolars procedien d’altres centres educatius de dinou poblacions: Tarragona, Cambrils, El Vendrell, Torredembarra, Vallmoll, Reus, Solivella, Creixell, Coma-ruga, Calafell, La Riba, Salou, la Selva del Camp, l’Arboç, Riudoms, La Pobla de Montornès, Constantí, La Nou de Gaià i la Conca de Barberà (en concret, una ZER que agrupa diferents localitats de la comarca).

L’acte, que va presidir l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, s’emmarca en el Projecte Educatiu dels Jocs Mediterranis.
Cristina González, directora de l'Escola La Portalada
Social
Et recomanem
Conf. "Passat, present i futur de l'embassament del Catllar"
15 de febrer a les 19:00h. al Centre d'Estudis
A càrrec de Natàlia Fúnez, d'Ecologistes en Acció
Projecció de la pel·lícula "Matar a Jesús"
15 de febrer a les 20:30h. a la sala Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Conferència "Ajuda anglesa a la Guerra del Francès"
22 de febrer a les 19:00h. al Centre d'Estudis
A càrrec d'Adam Quigley, investigador
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
24 de febrer a les 11 del matí des de davant del Club Marítim
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com