21 de maig del 2018
El Nàstic s’imposa a la Cultural Leonesa amb una èpica remuntada al Nou Estadi
Els granes capgiren un 0 a 2 en contra per acabar la jornada fora de les places de descens i seguir depenent de si mateix per mantenir la categoria
El Nàstic ha aconseguit una de les victòries més èpiques que es recorden al Nou Estadi davant la Cultural Leonesa en el partit corresponent a la 40a jornada de la Lliga123. Els granes han estat capaços de capgirar un 0 a 2 en una segona part màgica que l’apropa a l’objectiu de la permanència.

Els granes han gaudit de la primera ocasió del partit amb un remat de cap de Manu Barreiro, que Palatsí ha enviat a córner. Els visitants han respost amb la jugada del 0 a 1, després que Toni Martínez hagi superat Dimitrievski amb un xut creuat. Abans dels primers vint minuts, els castellans han marcat el segon per mitjà d’Emi Buendia. Per contra, els tarragonins han creat ocasions per escurçar la diferència, però els ha mancat encert.

Tot ha canviat en els primers minuts de la segona part. Després d’una primera ocasió de Barreiro, ha estat Álvaro Vázquez qui ha aconseguit marcar l’1 a 2 amb un xut creuat dins de l’àrea. Dos minuts després, el davanter gallec sí que ha encertat al rematar una pilota que ha quedat morta dins de l’àrea.

El 2 a 2 ha comportat que el partit tornés a començar. La inèrcia dels granes, però, era molt més positiva que la del conjunt lleonès. Finalment, en un servei de cantonada, Ikechukwu Uche, que es trobava en el segon pal, ha enviat la pilota al fons de la xarxa per culminar la remuntada.

Poc després del gol del nigerià, Barreiro i Dumitru Cardoso han tornat a batre Palatsí per situar el 5 a 2 en el marcador. En els darrers minuts, Josep Señé ha maquillat el marcador amb el 5 a 3 definitiu. D’aquesta manera, el gol particular entre ambdós equips queda empatat a cinc. No obstant això, la millor diferència de gols general situaria per davant el conjunt tarragoní si ambdós equips quedessin empatats a punts.

La victòria permet el conjunt de Jose Antonio Gordillo mantenir-se fora de les places de descens. Malauradament, tant Córdoba com Barça B també han guanyat i la diferència respecte a la zona vermella continua sent de dos punts. En el següent compromís, el Nàstic visitarà el camp d’una SD Huesca que ja podria ser de Primera Divisió si guanya aquesta nit al camp del Lugo.
El duel a terres aragoneses es jugarà el pròxim diumenge a dos quarts de 9 del vespre a l’Estadi de l’Alcoraz.