22 de maig del 2018
Marta Camps es proclama campiona d’Europa W45 de 10km en ruta
L’altafullenca assoleix el millor temps de la seva categoria i ja té la mirada posada en el Campionat d’Espanya Màster a l’aire lliure de Vitòria
Marta Camps segueix sumant èxits en la seva carrera professional. En aquesta ocasió, s’ha proclamat campiona d’Europa en la categoria W45 de 10 kilòmetres en ruta a Alacant.

L’altafullenca ha participat juntament amb Esther Tomàs i María Rocío Ríos i ha aconseguit el millor temps amb 38 segons i 11 mil•lèsimes. Tomàs ha fet 42 segons i 17 mil•lèsimes, mentre que Ríos ha fet 40 segons i 29 mil•lèsimes. En total, les tres han sumat un temps de 2 minuts i 57 mil•lèsimes de segon i han quedat per davant de Suïssa (2:02:14), Alemanya (2:12:28), i Anglaterra (2:38:21).

En la classificació general que engloba la modalitat femenina i la categoria M60+ (homes amb més de 60 anys), ha acabat 15a, sent la primera de la seva categoria (W45). Aquest doble triomf suposa una satisfacció personal molt important. Així ho ha explicat Marta Camps als micròfons d’Altafulla Ràdio. També ha reconegut que “era un repte perquè mai havia participat en un campionat d’Europa en ruta”.

D’aquesta manera, la corredora del Barcelona Atletisme torna a pujar al cap d’amunt del podi per quarta vegada en el 2018. El passat 10 de febrer va proclamar-se campiona de la VI Copa d’España de Clubs Màster juntament amb Maria José Carabante. Vuit dies després va assolir el Campionat de Catalunya en els 800 metres. Més tard, el 4 de març, va aconseguir l’or en el Campionat d’Espanya Màster en Pista Coberta, mentre que el dia 22 va convertir-se en campiona d’Europa Màster en els 800 metres.

Amb tots aquests títols al sarró, Marta Camps considera que enguany està sent la seva millor temporada d’ençà que és veterana. Ara intentarà posar la cirereta al pastís amb el Campionat d’Espanya a l’aire lliure que es disputarà a Vitòria.

La competició es celebrarà a la capital del País Basc del 29 de juny a l’1 de juliol.