Esports
30 de setembre del 2014
En marxa els cursos de vela a les escoles d’Altafulla
La regidoria d’Activitat Física i Esport també treballa en els tallers de curses d’orientació, que enguany podrien impartir-se també a l’Institut
Una activitat que el regidor d’Activitat Física i Esport, Guillermo Alonso, considera “excepcional” respecte la majoria de centres catalans. Afegeix, a més, que no només es tracta d’una activitat “lúdica i esportiva”, sinó sobretot d’una “activitat educativa i de coneixement del medi que els envolta”. Els cursos s’imparteixen els mesos de setembre, maig, i juny.

Tall de veu. Guillermo Alonso

Des de la regidoria també estan treballant en una nova edició dels tallers de curses d’orientació als centres educatius de la vila. Fins ara s’impartien a les dues escoles de primària, i enguany, molt probablement, també s’instauraran a l’Institut. Les sessions es desenvoluparan al llarg del segon trimestre, i donaran a conèixer als alumnes la interpretació i lectura de mapes.

Tall de veu. Guillermo Alonso

Una cursa d'orientació és una activitat esportiva camp a través, contrarellotge i sense itinerari prefixat, on el participant ha de passar per uns controls assenyalats en un mapa en el menor temps possible i amb l’ajuda d’una brúixola. La lectura del mapa permet saber les distàncies, els desnivells i els elements més destacats del terreny per on es passarà (roques, tallats, senders, camins, rius, edificacions, rases, vegetació, etc). Cada corredor va sol i no guanya el més veloç sinó el que va segur per l’itinerari més idoni.

L’orientació és un esport que poden practicar tots els membres de la família, i es pot prendre com un agradable passeig en mig de la natura o com una activitat atlètica competitiva. Les curses d’orientació estimulen el poder de concentració, la presa ràpida de decisions i la imaginació.
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "El reino"
19 d'abril a les 20:00h. a la sala Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Copa d'Europa de Patí a Vela
19, 20 i 21 d'abril a les 12:00h. al Club Marítim
Organitza: Club Marítim Altafulla
5è Pleamar Vintage Market
20 i 21 d'abril durat tot el dia al parc de Voramar
Programa sencer a: www.pleamarmarket.com
Fira de Sant Jordi
23 d'abril durant tot el dia a l'avinguda Marquès de Tamarit
Organitza: Ajuntament d'Altafulla