14 de gener del 2019
El CE Altafulla perd contra l’Arboç i es despenja de la lluita pel podi (0-2)
L’equip de Raúl Tudela encadena dues derrotes seguides per primera vegada i està obligat a guanyar el Sant Jaume en l’inici de la segona volta
El CE Altafulla va perdre el passat dissabte contra el CF L’Arboç per 0 a 2 i clou la primera volta del campionat a cinc punts de la quarta i tercera posició i a sis de la segona. Els altafullencs es van veure superats pel joc directe del seu rival, tot i que el partit va ser molt igualat i només es va desencallar per una desafortunada acció de Carlos Vázquez.

“El partit es decidirà per una acció aïllada”, deia Mohamed Amhadar, tècnic del Juvenil i comentarista de la transmissió d’Altafulla Ràdio. I així va ser. El porter altafullenc va sortir de la seva àrea per rebutjar una pilota que, malauradament, va impactar en Julià Capdet. El refús va afavorir el davanter visitant, que només va haver de conduir cap a la porteria per fer el 0 a 1 quan quedaven 15 minuts pel final.

L’equip de Raúl Tudela va cercar l’empat i va tenir diverses accions per aconseguir-lo. La més clara va ser en una acció a pilota aturada en la qual al porter visitant, Francesc Mestres, se li va escapar la pilota. Cap dels atacants va ser capaç d’aprofitar el refús i la defensa la va treure de l’àrea.

Per contra, els del Baix Penedès van sentenciar el partit en un contraatac culminat per Arnau Moya quan només quedaven quatre minuts. Ja en el temps afegit, Gerard Martí va fallar un penal que molt probablement hagués servit per adornar el resultat.

Més enllà de la pena màxima, l’altafullenc va protagonitzar la millor oportunitat dels locals en el tram final de la primera part. Després d’una bona jugada per la banda esquerra, va recollir la pilota a la frontal de l’àrea i va connectar un xut potent que anava dirigit a l’escaire. El porter visitant, però, va lluir-se amb una gran estirada per enviar la pilota a córner.

Tot i que les ocasions van brillar per la seva absència, el partit va ser digne de dos equips que es troben en la part alta de la classificació. L’Arboç va utilitzar el joc directe que ha practicat al llarg del curs, mentre que l’Altafulla va renunciar al joc de toc habitual per evitar riscos a prop de l’àrea. Finalment, el duel es va decidir per una acció d’aquest tipus que no ha d’enfosquir l’actuació d’un Carlos Vázquez que va realitzar un gran partit sota els pals.

La derrota manté l’Altafulla a la cinquena posició amb 28 punts, un més que el seu pròxim rival, la JE Sant Jaume. L’equip dels Domenys va caure contra el Montblanc (2-1), que juntament amb l’Arboç, se situa a un punt de la segona posició que ocupa l’Atlètic Valls. El conjunt vallenc va caure davant el Roda de Barà, que posa la directa a Segona Catalana, i ja nota l’alè dels seus perseguidors.