21 de gener del 2019
El CE Altafulla desperta tard i perd davant el Sant Jaume (2-3)
Els altafullencs encadenen la tercera derrota seguida i es queden a 8 punts de la segona posició que ara ocupa l’Arboç
El CE Altafulla va caure el passat dissabte contra la JE Sant Jaume i va encadenar la tercera derrota seguida que l’allunyà de la segona posició. Els altafullencs, que van adoptar un sistema 3-5-2, van veure com el rival s’adaptava perfectament a la situació i li va propinar dos cops seguits en l’inici de la segona part que van ser determinants.

La primera part va ser molt semblant al duel contra l’Arboç que es va disputar set dies abans al Joan Pijuan. Els dos equips van mostrar un respecte mutu que es traduí en escasses ocasions i possessions molt curtes. En aquest sentit, els locals sí que van tenir més control de la pilota, un domini estèril perquè els costava superar el mur defensiu que tenien davant. Jaume Tarrida i Aleix González van ser un maldecap els 90 minuts.

Per la seva part, els del Baix Penedès gaudien al contraatac amb la velocitat dels davanters. El seu tècnic, Marc Bartra, va fer que Pol Muriana, Joe Pàrraga i Miquel Escobar s’emparellessin amb Marc Calvo, Gerard Colomé i Marc Vidal per originar un u contra u constant que li acabaria donant els tres punts.

El primer gol, però, va arribar en una acció precedida d’una jugada a pilota aturada. Pàrraga va guanyar la disputa en la banda dreta i va posar un centre a mesura perquè Escobar rematés a plaer i fes el 0 a 1 amb el qual es va arribar al descans.

Raúl Tudela, entrenador del CE Altafulla, ha explicat en declaracions a aquesta casa que el canvi de sistema estava pensat per obrir el camp i fer mal a un rival que habitualment juga amb un 4-4-2 en rombe. L’equip, però, va ser lent i previsible en cada acció, facilitant la tasca defensiva del seu rival.

A la represa, l’equip dels Domenys va sorprendre l’Altafulla amb dos contraatacs vertiginosos que van destapar les carències del nou sistema. Jordi Cruz en el 46’ i Pol Muriana en el 48’ van establir un 0 a 3 molt difícil de capgirar. Tot i això, els groc-i-negre va demostrar que la paraula rendició no forma part del seu diccionari.

El guió del partit va canviar enl 57’, quan Raúl Tudela va realitzar els primers canvis. L’entrada de Gerard Martí, Antonio Montserrat i Achraf Maadi va tornar l’equip al 4-4-2 amb el qual se sentí més còmode sobre el terreny de joc.

En el 71’ van entrar Eliseo Souto i Vicente Sánchez, que en menys d’un minut va fer l’1 a 3 a la sortida d’un córner (72’). Deu minuts després, Genís Cañas va marcar el segon transformar un penal comès per Pol Muriana. En els últims minuts, l’Altafulla va cercar l’empat però el Sant Jaume es va protegir bé i no va patir per mantenir el seu avantatge fins que l’àrbitre va xiular el final del partit.

El tècnic Raúl Tudela explica que a partir d’ara només queda seguir treballant per capgirar la situació. El derbi del pròxim diumenge contra el Torredembarra ha de ser clau per aixecar-se abans de la visita del Montblanc.

Després de la derrota, l’Altafulla perd la cinquena posició en benefici del Sant Jaume i cau relegat a la sisena plaça amb 28 punts. La diferència amb la segona posició i tercera posició és de 8 unitats després que l’Arboç i el Montblanc hagin passat per davant d’un Atlètic Valls que va caure golejat al camp del Constantí per 7 a 3.