04 de febrer del 2019
El Montblanc assalta el Joan Pijuan i deixa molt tocat el CE Altafulla (1-3)
Dos gols de Cristian Valcárcel i un de Dídac Becerra sentencien l’equip de Raúl Tudela
El CE Altafulla i el CF Montblanc s’enfrontaven en un dels tres grans partits del cap de setmana al Grup 3 de Tercera Catalana, un partit que havia de servir perquè el conjunt altafullenc donés un cop sobre la taula i es reenganxés a la lluita per la segona plaça. Res més lluny de la realitat. Els de la capital de la Conca de Barberà van assaltar el Joan Pijuan per 1 a 3 i deixen el seu rival a 11 punts.

Les disputes en el centre del camp i la precipitació van protagonitzar els compassos inicials del partit. A poc a poc, els montblanquins van apoderar-se del control de la pilota, realitzant les primeres aproximacions a l’àrea de Javier Queralt. L’associació entre Cristian Valcárcel i Dídac Becerra pel sector esquerre de l’atac va ser un mal de camp constant per a la defensa local.

Per la seva part, l’Altafulla buscava a Manuel Cobacho en la punta d’atac i també inclinava el joc a la banda esquerra amb l’aparició de Marc Vidal i Enric López. Vidal va protagonitzar la primera ocasió amb un remat ras des de la frontal que va obligar lluir-se a Oriol Blaví. En l’àrea contrària, Yatma Fall, Becerra i Valcárcel van ser els encarregats de provar Queralt.

El Montblanc, però, va inclinar el duel en els últims deu minuts de la primera part amb una gran actuació de Valcárcel. En el 37’ va forçar un penal de Chus Martin, que ell mateix va transformar, i en el 44’ va assistir Becerra perquè fes el 0 a 2.

El pas pels vestidors va comportar dos canvis a l’Altafulla amb l’entrada de Guillermo Montserrat i Mini, per Àlex Cañas i Chus Martin. L’equip va tenir més continuïtat en el joc, però seguia estavellant-se contra la muralla visitant subjectada pels centrals Héctor González i Albert Sabido. Els dos van neutralitzar a un Cobacho que va trobar a faltar un acompanyant al seu costat.

Per contra, el Montblanc va aprofitar la primera oportunitat clara de la segona part per fer el 0 a 3 amb el segon gol de Cristian Valcárcel. El cop va ser dur i va sentenciar el partit, però l’equip de Raúl Tudela va seguir intentant-ho fins al final fins. En el temps afegit, Guillermo Montserrat va forçar un penal del porter Marc Munne, que havia entrat vuit minuts abans i que va ser expulsat perquè l’àrbitre ja li havia mostrat una targeta en la primera part per protestar.

Montserrat va transformar la pena màxima i va establir l’1 a 3 definitiu que deixa l’Altafulla a 11 punts de la segona posició que ara ocupa el Montblanc en solitari després de la derrota de l’Arboç al camp del Roda. Els altafullencs mantenen la sisena posició amb 31 punts, una xifra a la qual ja ha arribat el Llorenç, mentre que el Sant Jaume agafa un +3 en la cinquena plaça.

En la següent jornada, els groc-i-negre tenen un partit propici per tornar al camí de la victòria al camp d’un Salauris que és penúltim i que no guanya des del passat 1 de desembre.