11 de març del 2019
El Roda de Barà imposa la seva llei en el derbi contra el CE Altafulla (4-1)
Els gols de Mohamed Bouacha i Marc Calvo en pròpia porteria abans del descans enterren les opcions de l’equip de Raúl Tudela
El derbi del Baix Gaià corresponent a la 24a jornada del Grup 3 de Tercera Catalana va ratificar que el Roda de Barà segueix sent el millor equip del territori i el gran favorit pel títol. Més enllà del 4 a 1 que reflecteix l’acta del partit, l’equip de Dani Sereno no va donar cap opció a un Altafulla que va competir fins al final dels 90 minuts.

En els primers minuts, el conjunt altafullenc va incomodar al seu rival ajuntant les línies i tapant tots els espais per on poguessin entrar els atacants. La muralla va ser derrocada en el minut 12, quan Miguel Ángel Contreras va culminar una jugada col·lectiva creuant la pilota al pal llarg de Javier Queralt.

L’equip de Raúl Tudela va encaixar bé el cop i va seguir fent el seu partit. En el 18’ va fer el primer canvi pels problemes musculars de Pol Inglès, que va deixar el seu lloc a Guillermo Montserrat. El torrenc va tenir dues ocasions per fer l’empat, però el porter Víctor Contreras va reaccionar ràpidament per impedir-ho. Manuel Cobacho també va gaudir d’una oportunitat en una jugada on acabaria reclamant penal sense convèncer el col·legiat.

El Roda encarrilaria el duel en la recta final de la primera part amb un gol de Mohamed Bouacha en el 39’ i un gol en pròpia porta de Marc Calvo en el 41’. Després del descans, Ibrahim Boulahya va necessitar 10 minuts per enterrar les poques opcions que li quedaven a l’Altafulla.

Guillermo Montserrat, finalment va tenir el premi que tant havia buscat des que entrés en el partit i va maquillar el marcador amb el seu novè gol de la temporada.

Tot i la derrota, el conjunt groc-i-negre manté la cinquena posició gràcies al triomf de la Riera davant el Sant Jaume. La diferència amb la segona posició augmenta fins als 12 punts després que el Montblanc golegés al Constantí. Ara, el repte és recuperar la diferència de nou punts amb la quarta plaça que ocupa l’Arboç amb l’empat davant el Sant Salvador.

En la pròxima jornada, l’Altafulla rebrà el Constantí en un partit propici per tornar al camí de la victòria. El duel es jugarà el pròxim dissabte, a dos quarts de 5 de la tarda, a l’Estadi Municipal Joan Pijuan.