Esports
Foto: Eduard Suárez
14 de març del 2019
El Complex Esportiu de Salou acollirà la ronda de classificació pels Jocs Mundials de la Sorra
Els millors setze equips del rànquing europeu lluitaran per les quatre places que donaran l’accés a la cita mundial; el cinquè classificat s’enfrontarà al tercer de la CONMEBOL per l’última plaça
El trident de Torredembarra que formen Llorenç Gómez, Eduard Suárez i Adrián Frutos jugarà a casa amb la Selecció Espanyola de Futbol Platja en el torneig continental que acollirà el Complex Esportiu de Salou del 9 al 12 de maig. La competició servirà perquè els equips europeus es guanyin l’accés a la primera edició dels Jocs Mundials de la Sorra que es disputaran del 9 al 14 d’octubre a San Diego (Califòrnia).

Pel flamant autor del millor gol del 2018, Eduard Suárez, el fet de jugar molt a prop de Torredembarra és il·lusionant perquè tindrà l’oportunitat d’acompanyar-se de la seva família i amics en un torneig tan important cm aquest.

Beach Soccer i el Comitè Organitzador dels Jocs Mundials de la Sorra han establert un format de classificació per a totes les confederacions del món, un format d’eliminatòries que enfrontarà als millors equips de cada continent.

En el cas d’Europa, els setze millors equips del rànquing europeu seran els que compareguin sobre la sorra de la capital de la Costa Daurada a la cerca d’una de les quatre places que estaran en joc. El cinquè classificat també tindrà l’oportunitat d’assistir a la cita, però abans haurà de vèncer al tercer classificat del torneig de classificació de la CONMEBOL en un partit a vida o mort.

Cal recordar que la Selecció Espanyola que dirigeix Joaquín Alonso i que compta amb Llorenç Gómez, Eduard Suárez i Adrián Frutos plenament consolidats en el planter, actualment ocupa la cinquena posició del rànquing amb 1.194 punts. Per davant té a Suïssa (1.409 punts), Itàlia (1.963 punts), Rússia (2.017 punts) i Portugal, la líder indiscutible amb 2.450 punts.

Aquestes quatre seleccions seran els oponents més durs als quals s’haurà d’enfrontar el combinat nacional. Eduard Suárez, però, adverteix que “tots els rivals seran difícils de batre i cada partit serà una final”. Tot i això, espera que el fet de ser els amfitrions els permeti tenir un avantatge afegit respecte als seus contrincants.

Salou també acollirà la fase de classificació per als equips femenins. En el seu cas, però, seran sis seleccions les que lluitaran pels dos bitllets que estaran en joc per viatjar a San Diego.
Eduard Suárez, jugador de futbol platja
Eduard Suárez, jugador de futbol platja
Social
Et recomanem
Concert amb les corals Unda Maris i Nous Rebrots
25 de maig a les 19:00h. al pati del Castell
Organitza: Coral Nous Rebrots
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de maig a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
'La capsa dels contes', amb Xusa Ortega i Imma Goril·la
28 de maig a les 17:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
'Contes per viure en pau', amb Imma Pujol
30 de maig a les 17:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Consell Comarcal del Tarragonès