25 de març del 2019
La necessitat del Banyeres supera l’Altafulla (3-2)
L’equip de Raúl Tudela s’ha de centrar a mantenir la cinquena posició en les vuit jornades que queden pel final de temporada després que els rivals que té per sobre no hagin fallat
La necessitat imperiosa de sumar els tres punts que tenia el Banyeres per seguir somiant amb la permanència va poder més que la voluntat de competir de l’Altafulla. Els del Baix Gaià van marxar sense cap punt a la butxaca després que Ignasi Josep Sabaté convertís el penal decisiu en el temps afegit.

Els altafullencs tenien moltes baixes i alguns jugadors tocats com Marc Calvo i Eric López, però tot això van presentar un equip molt reconegut al municipi del Baix Penedès. En la banqueta, els cadets Jawar El Mahdari i Ismael El Hamdouni esperaven el seu torn mentre que el juvenil Jorge Carmona finalment no va entrar en la convocatòria.

Els groc-i-negre van començar bé, dominant la pilota i creant diverses aproximacions a l’àrea local. En el 26’, Marc Vidal va culminar una d’aquestes arribades per fer el 0 a 1. Poc després reclamarien dos penals. El primer, en una acció fregant la línia de l’àrea que l’àrbitre va considerar que era fora i per tant, lliure directe. El segon, en una jugada on Pol Inglès va caure dins de l’àrea, molt a prop de la porteria, sense que el col·legiat apreciés cap infracció.
Els locals van despertar en la recta final del primer temps i van aconseguir l’empat amb el gol de Yassin Zinini. L’1 a 1 va tenir un efecte nociu sobre l’Altafulla, un efecte que es va estendre en la segona part. Els banyerencs eren més intensos en les disputes i guanyaven les segones jugades, fins que van posar-se per davant amb el gol d’Imad Derraz en el minut 60.

En els pitjors minuts del seu equip, Carlos Vázquez va estar providencial per mantenir-lo amb vida fent diverses aturades de mèrit, com la gran estirada que refusar el remat de Juan Ortega que anava dirigit a l’escaire. Tot seguit, Antonio Montserrat va rematar la pilota al travesser en un servei de cantonada.

Álex Cañas aconseguiria l’empat amb un remat des de fora de l’àrea que va deixar sense resposta el porter Armand Granados. Era el minut 79’ i encara quedava tot un món per culminar la remuntada i endur-se la victòria. Malauradament, però, el Banyeres va realitzar un contraatac en els últims minuts que va finalitzar amb el penal de Genís Cañas sobre Ignasi Josep Sabaté. El migcampista local no va fallar la pena màxima i va tancar el marcador amb el 3 a 2.

Tot i la derrota, l’Altafulla segueix cinquè amb 43 punts, tres més que un Llorenç que va superar el Sant Jaume. Per contra, els tres que té per davant no van fallar en la seva lluita particular per la promoció d’ascens i van augmentar l’avantatge fins a una distància pràcticament insalvable.

Per tant, l’equip de Raúl Tudela s’haurà de centrar a mantenir la cinquena posició i gaudir dels vuit partits que queden pel final de temporada. Sobretot d’aquells partits com el que té el pròxim dissabte, a les 4 de la tarda, en el derbi contra la Riera que acollirà l’Estadi Municipal Joan Pijuan.