01 d'abril del 2019
Empat insuls entre l’Altafulla i la Riera (1-1)
Javier Queralt i Figo firmen una gran actuació en la porteria i eviten que el derbi tingui un vencedor
L’últim derbi de la temporada pel CE Altafulla s’ha resolt amb un repartiment de punts que deixa un regust agredolç pel fet d’haver-se posat per davant amb el gol de Guillermo Montserrat. El torrenc ha perdonat el segon i la Riera s’ha mantingut amb vida fins que ha aconseguit l’empat. Per l’entrenador altafullenc, Raúl Tudela, el partit ha tingut molta intensitat i poc futbol, i s’ha decidit per un detall en cada àrea.

El tècnic ha tornat a introduir diverses novetats en l’onze titular. Marc Calvo ha tornat a l’eix de la defensa després de superar els problemes físics que arrossegava. En atac, el juvenil Jorge Carmona ha sortit d’inici en la banda esquerra i Guillermo Montserrat ha estat la referència ofensiva a causa de les baixes de Pol Inglès i Manuel Cobacho.

La primera part ha estat marcada per la igualtat i el respecte mutu, la qual cosa ha propiciat que les oportunitats fossin escasses en les dues àrees. L’aposta d’ambdós equips era evident. L’Altafulla mantenia el domini de la pilota i la Riera contraatacava.

La primera gran oportunitat l’ha tingut Jorge Carmona. El juvenil ha rebut una bona passada a l’espai de Marc Vidal, però el seu xut no ha suposat cap problema per Figo. El conjunt visitant ha respost amb una doble ocasió de Carlos Cuerda, que ha obligat a lluir-se a Javier Queralt.
En la recta final, Vicente Sánchez ha fet un xut des de fora de l’àrea, i Figo s’ha estirat per enviar la pilota a córner. Els porters han estat fonamentals per mantenir l’empat a zero al descans, com també ho serien en la segona part.

Després de passar pels vestidors, l’Altafulla ha sortit més endollat i s’ha avançat quan només s’havien jugat dos minuts. Marc Vidal ha servit una falta lateral des de l’esquerra i Guillermo Montserrat ha rematat a plaer en el punt de penal. Poc després, el torrenc ha tingut una acció idèntica, però Figo ha fet una gran aturada.

L’empat de la Riera també ha arribat en una acció a pilota aturada. En el seu cas, en una jugada d’estratègia. Pol Arauz ha posat la pilota en moviment amb una passada enrere, i Robert Infante ha rematat sense oposició per enviar-la al fons de la xarxa.

A partir de l’1 a 1, l’Altafulla ha perdut el control del partit i l’equip rierenc ha començat a crear més perill. Tots els seus intents, però, s’han quedat en res gràcies a la magnífica actuació de Javier Queralt. Per tot plegat, Raúl Tudela reconeix que l’empat és el resultat més just pels mèrits que han fet els dos equips.

L’empat fa que el conjunt groc-i-negre mantingui la cinquena posició amb 44 punts, mentre que la Riera segueix novena amb 37. Entre ells hi ha tres equips: el Llorenç amb 43 punts; el Segur amb 42 punts; i el Sant Jaume amb 41 punts.

El pròxim dissabte, l’Altafulla visita el camp del San Salvador mentre que la Riera rebrà l’Alcover, però ho farà en la jornada sabatina i no en la sessió dominical com és habitual quan juga davant la seva afició.