20 de maig del 2019
L’Altafulla remunta en el temps afegit davant el Morell i depèn d’ell mateix per acabar cinquè en l’última jornada (2-1)
Els groc-i-negre es jugaran la cinquena posició en l’última jornada al camp de l’Arboç mentre que el Segur disputarà el derbi calafellenc contra el Calafell
El CE Altafulla s’ha acomiadat de l’Estadi Municipal Joan Pijuan amb una victòria agònica contra el Morell, que s’havia avançat en la primera part aprofitant una errada en la sortida de pilota, i depèn de si mateix per assolir la cinquena plaça en l’última jornada al camp de l’Arboç.

L’entrenador, Raúl Tudela, ha explicat als micròfons d’Altafulla Ràdio, que l’equip ha complert amb la voluntat d’acomiadar-se de la seva afició amb un triomf que considera just pels mèrits que ha fet un i l’altre equip. Tanmateix, reconeix el treball del vestidor per sobreposar-se a les diverses baixes que l’han minvat en la recta final del curs i competir fins al final.

Els altafullencs han realitzat un partit habitual aquesta temporada. Han creat moltes ocasions, han perdonat i el rival ho ha aprofitat per avançar-se en el marcador. Aquest seria el resum de la primera part, en la qual Guillermo Montserrat, Achraf Maadi, Murti i Àlex Cañas han perdonat l’1 a 0.

En l’altra àrea, Javier Queralt ha negat el gol al màxim golejador del Morell, Rubén Sánchez en l’única ocasió clara que ha realitzat el seu equip en el primer temps. Abans del descans, però, l’exporter del Sant Pere i Sant Pau ha comès un error en la sortida de pilota i Gabriel Blasco ho ha aprofitat per fer el 0 a 1.

En el segon temps, el duel ha seguit el mateix guió. Afortunadament, l’equip groc-i-negre ha tingut més encert i ha pogut capgirar el marcador. Àlex Cañas ha estat l’autor de l’empat amb un llançament de lliure directe des de la frontal de l’àrea. El porter visitant, Aaron Lambea, només ha pogut acompanyar la pilota amb la mirada.

Poc després, Cañas ha tornat a executar una falta, més o menys des de la mateixa posició, però aquesta vegada el porter sí que ha reaccionat a temps. Per la seva part, Adrià Asencio ha enviat una pilota al pal després de realitzar una jugada personal pel carril dret.

Ja en la recta final, quan semblava que el partit acabaria amb un empat, l’àrbitre ha assenyalat una falta indirecta dins de l’àrea del Morell perquè el seu capità, Anton Ribas, li protestava una decisió anterior fins que l’ha mostrat la targeta groga.

Aquesta sanció comporta que la possessió passi a l’equip contrari, amb un lliure indirecte, des de la mateixa posició en la qual es trobava la pilota quan el col·legiat ha aturat el joc. La jugada s’ha resolt amb el gol de Pol Inglès, amb l’assistència d’Àlex Cañas, i el posterior triomf de l’Altafulla.

L’equip de Raúl Tudela segueix cinquè amb 54 punts, dos per sobre d’un Segur de Calafell que ha cedit un empat al camp de l’Alcover (1-1). Tot i això, ambdós equips es jugaran acabar en el TOP-5 en l’última jornada. El tècnic altafullenc adverteix que aniran a l’Arboç a buscar la revenja per la derrota de la primera volta.

L’Altafulla s’acomiadarà de la temporada 2018-19 el pròxim dissabte en una jornada unificada que es disputarà a les 5 de la tarda. Els altafullencs visitaran el camp del CF L’Arboç, quart classificat de forma matemàtica, mentre que el Segur jugarà contra el Calafell un derbi que pot acabar amb aquest últim en la penúltima posició i un hipotètic descens a Quarta Catalana.