25 de juny del 2019
Ona Alonso i Gerard Ribé es queden molt a prop d’aconseguir el seu objectiu en el Campionat d’Espanya sub18
Alonso es queda a sis segons de disputar la gran final dels 800 metres i Ribé a 32 centèsimes de trencar la barrera dels 9 minuts en els 3.000 metres
Els atletes altafullencs, Ona Alonso i Gerard Ribé van realitzar una bona actuació en el Campionat d’Espanya sub18 que va tenir lloc el passat cap de setmana Castelló. Ambdós, que van competir en la jornada de dissabte, van quedar-se molt a prop de complir amb l’objectiu que s’havien marcat de cara a la cita nacional.

Alonso tenia entre cella i cella disputar la final de la prova dels 800 metres. Després de diverses participacions en aquesta competició, enguany arribava amb molta confiança per estar entre les vuit millors atletes de la seva modalitat, la qual cosa li exigia quedar primera o segona del seu grup, o ser una de les dues millors terceres dels tres grups.

Malauradament, l’atleta de l’Agrupació Atlètica Catalunya va fer 5a amb una marca de 2 minuts, 21 segons i 17 centèsimes. La diferència amb la tercera classificada, Julia Lillo, va ser de poc més de sis segons. La madrilenya del CD Colegio Base va fer 2 minuts, 15 segons i 36 centèsimes, la millor marca de les terceres classificades de cada grup.

Alonso ha reconegut en declaracions a Altafulla Ràdio que la cursa no va anar com s’esperava i que, tot i començar amb un bon ritme, finalment va punxar i va quedar-se lluny del seu objectiu.

Per la seva part, Gerard Ribé va quedar-se a 32 centèsimes de complir amb el seu objectiu de trencar la barrera dels 9 minuts en la prova dels 3.000 metres.

L’altafullenc va quedar 23è d’un total de 29 corredors amb una marca de 9 minuts i 31 centèsimes en una prova molt ràpida i difícil per la gran quantitat de corredors que van participar. En declaracions a Altafulla Ràdio s’ha mostrat molt satisfet d’arribar fins al campionat nacional en una modalitat que no és la seva especialitat, tot i que reconeix que el resultat hagués pogut ser millor.

El Campionat d’Espanya sub18 ha estat l’última gran prova de la temporada per Ona Alonso i Gerard Ribé. Ambdós tenen diversos controls per fer marca, però les grans competicions ja han arribat al seu final. Ara tindran diverses setmanes de vacances per carregar les piles de cara al nou curs.