25 de setembre del 2019
La marca d’Antònia Royo en els 2.000 obstacles del Campionat d’Europa Màster es converteix en un nou rècord nacional
L’altafullenca també es converteix en la primera atleta catalana F55 que participa en aquesta prova
L’atleta Antònia Royo va cloure la temporada participant en el Campionat d’Europa Màster, que va tenir lloc a Jesolo (Venècia) del 5 al 15 de setembre. L’altafullenca va fer un bon paper en els 2.000 obstacles de la categoria F50, fent una marca de 9 minuts, 8 segons i 70 centèsimes amb la qual va acabar 10a en la classificació general i 5a en la categoria F50. Aquest registre, però, també li va servir per aconseguir un rècord nacional el qual fa que estigui molt contenta, com ha explicat en declaracions a aquesta casa.

Com ja vam explicar, Royo va complir 55 anys mentre se celebrava la competició continental i per això va haver de competir per última vegada en la categoria F50, en la qual també va enfrontar-se a atletes F45, sent la més veterana de la prova. Tot i això, la seva marca sí que comptava per a la nova categoria en la qual competirà a partir d’ara.

A més, Antònia Royo va convertir-se en la primera atleta catalana de la categoria F55 a participar en la modalitat dels 2.000 obstacles. L’altafullenca és conscient que algun dia una altra atleta seguirà els seus passos i repetirà el que ha aconseguit, inclús amb la possibilitat de millorar la seva marca. Tot i això, sempre podrà dir que va ser la primera a assolir aquesta fita.

Antònia Royo iniciarà els entrenaments per preparar la nova temporada en els pròxims dies. Les competicions de cros són les primeres cites de la seva agenda, com també la cursa de 10 km de la Mitja de Tarragona, la Women Race i la Cursa de Tardor de l’1 de novembre.