13 de gener del 2020
L’Altafulla s’emporta el derbi davant la Riera i és més líder que mai (1-3)
Els groc-i-negre sumen sis punts més que l’Atlètic Valls i el Segur després que ambdós hagin ensopegat aquesta jornada
El CE Altafulla ha completat un cap de setmana rodó imposant-se al CF La Riera en el derbi del Baix Gaià amb el qual s’ha reprès la competició, i de retruc, augmentant la diferència de punts que el separa del segon i el tercer classificat gràcies a les seves ensopegades.

Raúl Tudela i Jordi Araus han cobert l’absència de Genís Cañas (sanció) amb l’entrada de Marc Vidal a l’eix de la defensa, la qual cosa ha permès que Dani Diaz hagi recuperat la seva plaça al centre del camp per acompanyar a Enric López i Àlex Cañas.

Els groc-i-negre s’han avançat en el marcador amb un gol en pròpia porteria d’Oriol Boix en el minut 13. El creixellenc Achraf Maadi, que ha recuperat la titularitat, ha fet el segon en el 38’.

En la segona part, però, la Riera ha descomptat per mitjà d’un penal executat per l’exaltafullenc Alberto Romeu ‘Nieto’ en el 66’. El gol ha posat emoció als últims 20 minuts, i ha recordat la igualtat que hi va haver en l’anterior derbi contra el Torredembarra. Tot i això, Manu Cobacho s’ha assegurat que els tres punts marxessin cap al Joan Pijuan amb un golàs en el 85’ que ha suposat l’1 a 3 definitiu.

Jorge Carmona, jugador de l’Altafulla, ha reconegut que ha estat un partit molt difícil davant un equip que s’ha reforçat en els últims temps. El vestidor era conscient de la rellevància del partit, i així ho ha demostrat sobre el terreny de joc.

L’Altafulla segueix líder del Grup 3 de Tercera Catalana amb 37 punts, sis més que l’Atlètic Valls (segon) i la UE Segur (tercer). Els vallencs han empatat 2 a 2 al camp del San Salvador, i els calafellencs han perdut en el derbi del Baix Penedès contra la JE Sant Jaume per 1 a 2. Quant a la Riera, segueix cuer amb 6 punts i es queda a nou de la permanència.

La pròxima jornada pot ser molt important per a l’equip de Raúl Tudela, que rebrà la UE Segur a l’Estadi Municipal Joan Pijuan. El partit es disputarà a les 16.30 h.