Esports
25 d'agost del 2015
El Campionat d’Espanya de Triatló d’Altafulla comptarà amb 750 triatletes i serà el de major participació femenina de la història
S’incrementarà en un 15% la xifra de participació del darrer campionat estatal en categoria olímpica
Aquest cap de setmana, Altafulla serà la capital estatal del triatló. El municipi acollirà aquest cap de setmana un esdeveniment sense precedents, i és que serà seu del Campionat d’Espanya de Triatló de categoria olímpica, després d’haver acollit l’any passat la categoria sprint, més curta.

Alguns participants ja es deixen veure pels carrers del municipi, i s’espera que abans de dijous hi arribin la resta. Finalment hi participaran un total de 750 triatletes, i el volum de gent que arribarà al municipi, on se sumen els familiars, oscil·larà entre les 2.000 i les 2.500 persones. Guillermo Alonso, director de la prova, ha afirmat també que “s’ha incrementat en un 15% la xifra de participació del darrer campionat”, i que “serà el que presenti una major participació femenina de la història”. A més dels grups d’edat mixtos que ocupen el gruix dels competidors, la categoria Elit Masculina ha assolit el límit de 100 inscrits, i l’Elit femenina en tindrà per primera vegada 77.

Aquesta és una setmana de constants reunions per acabar de tancar tots els matisos finals. Aquest dimarts arribaran al municipi representants de la Federació Espanyola de Triatló (FETRI) per tal de definir amb l’organització de la prova tots els detalls d’última hora.

Per aquest esdeveniment, des de l’organització de la prova compten amb la col·laboració de 200 voluntaris, que es distribuiran entre totes les zones del recorregut, salvament i serveis com l’avituallament. Alonso explica que el treball d’aquesta setmana passa sobretot per coordinar adequadament tots els circuits, i espera que la competició esdevingui “tot un èxit, per la feina feta”.

Serà la prova de major envergadura que mai hagi acollit la localitat, i va enfocada cap a la prova dels Jocs Mediterranis de l’any 2017. Per l’alcalde del municipi, Fèlix Alonso, la triatló “significa un moviment brutal, són molts mesos de treball”, i ha afirmat que “el més important és que Altafulla està donant una gran imatge de projecció, a més de l’impacte econòmic que tindrà”. El batlle del municipi també ha valorat que “el fet que vinguin els millors triatletes d’Espanya i de Catalunya comporta que siguin a Altafulla els millors del món”.
Social
Et recomanem
Presentació del Pla de Gestió de la Platja d'Altafulla
29 de febrer a les 10:00h. a la sala de plens de l'Ajuntament
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Visites guiades al Castell d'Altafulla
29 de febrer de 10:00h. a 14:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme d’Altafulla
Jornada de voluntariat forestal
29 de febrer a les 10:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec
8-M: Dia Internacional de les Dones
Durant tot el mes de març
Consulta el programa sencer a www.altafulla.cat