07 de setembre del 2015
Inici de lliga surrealista per al CE Altafulla amb la suspensió del seu partit contra l’Atlètic Valls
La Riera ha debutat amb victòria a Segona Catalana i és l’únic equip del Baix Gaià que ha aconseguit puntuar a la primera jornada
L’inici de lliga per al CE Altafulla no podia haver estat més surrealista. Aquest dissabte, a les 7 de la tarda, ha començat una nova temporada futbolística, la segona consecutiva a Tercera Catalana. Ho ha fet a l’estadi del Vilar, el camp de l’Atlètic Valls.

El partit es va disputar amb normalitat fins al minut 77, on l’àrbitre va aturar un duel que ja no es va reprendre. Va xiular un penal favorable als locals –inexistent, segons afirmen fonts presents a l’estadi com el mitjà vallenc eltravesser.cat-, aquesta pena màxima va ser aturada per Mehdi, porter altafullenc, i el col·legiat va ordenar repetir el llançament. Jordi Castro ha intentat explicar una situació que ha titllat de “surrealista i absurda” als micròfons d’aquesta casa.

Davant les protestes dels jugadors groc-i-negres, l’àrbitre va aturar el partit i va dirigir-se cap al túnel de vestidors.

L’àrbitre, molt jove, es va veure superat per la situació i, visiblement nerviós, va reconèixer no veure’s capaç de continuar l’enfrontament. En aquell moment, el resultat era de 2-2. Els homes de Jordi Castro s’han avançat en dues ocasions, amb gols de Pol Inglés i Tommy Anguita, però els vallencs han aconseguit igualar l’enfrontament en dues ocasions. Castro no ha dubtat en afirmar que “la culpa no és de l’àrbitre, sinó que ve de més amunt. No pot ser que un noi tan jove arbitri un partit tan intens i que, a més, ningú de la Federació hi vagi a recolzar-lo”, ha valorat.

No s’ha decidit encara el dia en què es disputaran aquests darrers 13 minuts. Aquesta represa començarà amb l’Atlètic Valls llançant el penal i, a continuació, es disputaran aquests darrers minuts. L’inici de lliga ha estat estrany per a un CE Altafulla que diumenge vinent, a les 4 de la tarda, el Joan Pijuan acollirà el seu primer partit oficial. Serà la segona jornada de lliga contra el Constantí, i el partit es podrà sentir en directe a Altafulla Ràdio.

Pel que respecta als altres equips del Baix Gaià, només la Riera ha debutat amb victòria. Ho ha fet a la seva estrena a Segona Catalana després de superar per 3-1 al Roda de Berà. I a Primera Catalana, la UD Torredembarra ha caigut a casa per 1-2 contra el Viladecans i el Catllar tampoc ha pogut puntuar contra el Santboià, després de perdre per 0-2.