18 de març del 2024
L’Altafulla es queda curt de forces i cau davant el Roda de Berà en els darrers minuts (2-3)
Els de Jordi Mercadé tornen a plantar cara al màxim favorit sense poder evitar la derrota abans del gran derbi contra la Torre
El CE Altafulla ha perdut en el derbi d’aquest dissabte davant el líder, l’Atlètic Roda de Berà, amb un resultat de 2-3. Els altafullencs han tornat a plantar cara al gran favorit per assolir el títol i l’ascens, igual que van fer en la primera volta, però malauradament el signe del partit ha tornat a ser el mateix.

El físic ha jugat un paper clau. Algunes baixes com les de Mohamed Ali Friha, Àlex Cañas o Dani Ramón han limitat la rotació en el segon temps, si bé és cert que el tècnic Jordi Mercadé tenia vuit recanvis, tres dels quals eren juvenils, mentre que Marc Calvo i Àlex Fuentes no estan al 100% després de superar les respectives lesions.

Amb tot, l’Altafulla ha sortit bé al partit, com ha reconegut el preparador tarragoní, i s’ha avançat ben aviat per mitjà d’Aaron Doblado (5’) a la sortida d’un córner. Després, ha sabut defensar l’avantatge, malgrat la insistència dels visitants Gabriel Casas i Mohamed Bouacha ‘Simo’.

Les coses han canviat després del descans, “reajustant el desordre que hi havia hagut en la primera part”, com ha reconegut el tècnic rodenc, Albert Sentís. El gol d’Oriol Citores (47’) només sortir dels vestidors, ho ha evidenciat. I en menys de 10 minuts, Sergio Galera (56’) ha culminat la remuntada.

Mercadé reconeix que “el segon gol tan matiner ens ha fet mal”, i que el Roda els ha sotmès a través de dominar la pilota. Lamenta que la reacció de l’equip hagi sigut infructuosa, en part per la situació a la banqueta.

Els groc-i-negre, però, no han tardat massa més a restaurar les taules gràcies a una centrada d’Erik Navarro, que Ismael El Hamdouni ha rematat contra el pal, i Enric López, ben atent, ha recollit el refús per marcar a plaer el 2-2.

En els últims 20 minuts, tots dos equips han buscat el gol de la victòria, si bé la major sensació de perill ha sigut per part del Roda, físicament més sencer. Finalment, els visitants han penalitzat una pèrdua de pilota de Navarro amb un xut de ‘Simo’ des del punt de penal, que ha significat el 2-3.

L’Altafulla suma la segona derrota consecutiva i es queda setè amb 35 punts, mentre que el Roda continua líder amb 50. El dissabte vinent, els altafullencs juguen el gran derbi del Baix Gaià contra la Torre (17h), i els rodencs reben el Calafell (17h).