Notícies
06 de novembre del 2014
En marxa els treballs d’adequació de les xarxes d’aigua i electricitat a l’Ermita de Sant Antoni d’Altafulla
El projecte de millora també contempla la implantació d’una zona de restauració i lleure a l’entorn de l’ermita
L’ermita de Sant Antoni d’Altafulla ha commemorat aquest 2014 el seu 300 aniversari. Ho ha fet amb un ampli ventall d’activitats, que han posat el punt i final aquest estiu. Més enllà dels actes de celebració, però, coincidint amb el tricentenari, s’ha aprovat un projecte de rehabilitació de l’edifici, i de condicionament de l’entorn.

La primera actuació ja es va desenvolupar ara fa uns mesos amb la pavimentació del Camí de l’Ermita, que es trobava molt malmès. Els treballs passen ara per la renovació de la xarxa elèctrica i de la xarxa d’aigua. La Brigada Municipal ha iniciat les tasques d’adequació aquesta mateixa setmana, a l’espera que els tècnics iniciïn els diferents sistemes de canalització. Segons ha explicat Mossèn Jaume Gené, també es preveuen altres actuacions com són emblanquinar les parets del temple, tasques de neteja en la zona de vegetació, o la millora dels tancats dels diferents dipòsits.

El projecte també contempla la implantació d’una zona de restauració i lleure a l’entorn de l’ermita. De fet, des de l’Ajuntament ja es van fer els tràmits necessaris per modificar els plans urbanístics. Ara per ara, segons ha avançat Mossèn Jaume Gené, hi ha persones interessades en instal·lar-s’hi, un cop estiguin enllestides les tasques d’enllumenat i aigua.

Va ser l’any 1714 quan el pescador Baltasar Rabassa va donar part dels seus béns per a la construcció de l’edifici. El 13 de febrer d’aquell mateix any, signava amb l’alcalde la sessió dels terrenys per començar amb la construcció que veneraria a Sant Antoni.


Escolta les declaracions de Mossèn Jaume Gené.
Social
Et recomanem
Escape room educatiu sobre el canvi climàtic
16 de novembre a les 16:30h. al Centre d'Entitats
Organitza: Ambiens
VIII Cross del Roquissar
17 de novembre a les 10:30h. a l'escola El Roquissar
Organitza: AMPA i Escola El Roquissar
XVI Baixada de Trastos
17 de novembre a les 11:00h. des de l'ermita de Sant Antoni
Organitza: Grup de Diables d'Altafulla
Festa Major de Sant Martí 2019
De l'1 al 17 de novembre
Consulta el programa sencer a www.altafulla.cat