Notícies
07 de maig del 2015
L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, considera que el recurs del ministre Wert és una estratègia per “tapar la corrupció del PP”
El batlle s’ha mostrat convençut, però, que “una vegada més es tornarà a imposar la unitat del poble català”
El govern espanyol vol que s'ampliï el període de matriculació a les escoles catalanes perquè el castellà s'integri en l'oferta educativa dels centres públics en una proporció "raonable". Per això, l'Advocacia de l'Estat ha presentat, a instàncies del Ministeri d'Educació, un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en què demana que s'obri un nou període de matriculació escolar a Catalunya que garanteixi el castellà com a llengua vehicular durant el curs 2015-2016.

Concretament, com a mesura cautelar, el Ministeri demana que es notifiqui individualment a cada alumne preinscrit la possibilitat de sol·licitar l'ús vehicular normal del castellà. Estableix un termini mínim de set dies, preferiblement la primera setmana de maig.

Un anunci que l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha qualificat de “bestiesa”. Considera que el que busca el govern espanyol és “tapar amb una altra notícia el farciment de corrupció del PP que està sortint a la llum en els darrers mesos”. S’ha mostrat convençut, però, que “una vegada més es tornarà a imposar la unitat del poble català”.

El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha volgut aclarir que el recurs del seu ministeri al TSJC perquè es repeteixin les preinscripcions i s'inclogui l'opció del castellà com a llengua vehicular no invaliden les matrícules ja fetes. Segons Wert, la intenció és obrir un "període addicional" perquè les famílies que vulguin una escolarització en castellà puguin triar aquesta opció.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Jose Ignacio Wert, ministre d'Educació
Social
Et recomanem
Setmana Europea de la Mobilitat: combina i mou-te!
Del 16 al 22 de setembre
Programa sencer a www.altafulla.cat
Projecció de la pel·Lícula "The children Act"
20 de setembre a les 20:00h. a les Escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Campionat Màster Espanyol de Scrabble
28 i 29 de setembre al Centre d'Entitats
Organitza: Club Scrabble Altafulla
Exposició del pintor Josep M. Bellido
Fins el 29 de setembre en horari del Museu
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla