Notícies
26 de maig del 2015
Les quatre formacions amb representació al ple d’Altafulla fan una primera valoració interna abans d’iniciar les negociacions
No serà fins el proper dissabte 13 de juny quan se celebri el ple d’investidura
Els resultats de les eleccions municipals han deixat obert un nou escenari a Altafulla. Un nou context on els pactes seran decisius per crear un govern fort i estable. Després d’un dilluns de reflexions i d’anàlisi, les quatre formacions que prendran part aquest proper mandat en el ple de l’Ajuntament ja han començat a treballar en la planificació dels propers dies. Tots coincideixen en fer una primera valoració interna dels comicis per començar amb les negociacions més endavant. El dia a dia de la gestió municipal també va tornant poc a poc a la normalitat després d’aquests quinze dies de campanya electoral.

L’actual alcalde en funcions i candidat d’AA-E, Fèlix Alonso -que ha aconseguit cinc representants al consistori- ha explicat que ara és moment d’analitzar els resultats a nivell de partit, així com els resultats generals, i de decidir quines seran les persones que s’encarregaran de negociar amb la resta de formacions. Un cop feta aquesta primera passa, ha dit que serà el torn “d’elaborar un programa de possibles coalicions que defensi el model d’Altafulla”.

També l’EINA –que ha aconseguit tres regidors- es reunirà en assemblea aquest dijous per fer un primer anàlisi “sense prendre encara decisions”. El candidat, Jordi Molinera, resta ara a l’expectativa, posant especial èmfasi en el fet que l’actual equip de govern ha passat de tenir 7 regidors a tenir-ne 10 amb aquests nous resultats. Unes xifres que potser demostren que “la ciutadania vol que continuï aquest govern”.

En matèria de negociacions, el candidat de CiU, Pere Gomés, ha reconegut que “no serà difícil posar-se d’acord”. Ha fet referència al suport “molt ampli” que ha rebut tant AA-E com l’EINA, i ha destacat que el bon resultat de CiU també “els dóna força”. CiU ha aconseguit dos regidors.

El candidat de Ciutadans, Alberto Moreno, es mostra obert al diàleg. Amb un representant al ple, ha explicat que ara cal “conversar i veure com poden construir una Altafulla millor”.

Tot un entramat i una aritmètica que s’acabarà de definir aquestes properes setmanes. No serà fins el dissabte 13 de juny quan se celebri el ple d’investidura.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla