Notícies
Foto: Imatge d'arxiu
26 de maig del 2015
Els moviments i la redistribució de la sorra de la platja d’Altafulla es posaran en marxa aquesta setmana
Enguany es traslladarà sorra natural des del Port de Torredembarra fins la zona de les Termes de Mar. L’actuació està prevista pel juny
El departament de Costes iniciarà aquesta setmana moviments de sorra a la platja d’Altafulla per distribuir-la de forma equitativa en aquelles zones que més ho necessiten. Es tracta d’una actuació que es realitza, amb la col•laboració de l’Ajuntament, de forma anual, i que des de la regidoria de Medi Ambient esperen poder continuar mantenint els propers anys.

La novetat, enguany, és que aquestes tasques no es limitaran únicament a la redistribució, sinó que s’aprofitarà el drenatge de la sorra del Port de Torredembarra per traslladar la sorra sobrant a la platja d’Altafulla. Concretament, l’abocament es realitzarà a la zona de les Termes de Mar, per via marítima i amb l’ajuda d’una draga. Seran les mateixes corrents les que distribuiran la sorra al llarg del litoral altafullenc.

Una actuació que, segons la regidora en funcions, Montse Castellarnau, no serà visible en un primer moment, però que en uns mesos servirà per millorar la imatge de la platja, per aconseguir unes aigües més cristal·lines, per ampliar els metres de sorra, i per assolir més fermesa d’aquesta sorra per fer front als temporals de llevant que molt sovint afecten la platja.

Les màquines estaran treballant aquesta setmana a la platja, però la regidora en funcions ha explicat que no suposaran cap afectació important ni per als veïns ni per als banyistes. La intenció és que la reposició de la sorra es dugui a terme a principis del mes de juny. Montse Castellarnau ha comparat el volum de sorra que s’hi traslladarà amb “un camp de futbol de 20 metres d’alçada”.

L’edil en funcions ha destacat que aquesta actuació serà possible gràcies a les negociacions de l’alcalde, ara també en funcions, Fèlix Alonso, amb els responsables de Costes. Ha fet referència al “bon enteniment entre ambdues administracions, a l’interès, i a la participació”.

La inversió total a les platges de la província de Tarragona s’eleva als 220.000 euros. Altres platges en què també s’hi actuarà aquests propers dies són la platja del Roc de Sant Gaietà, a Roda de Berà; la platja Arenal i la Cala Bea, a l’Hospitalet de l’Infant; la platja de la Verge del Camí, platja de Maspujos, platja de Vilafortuny, i platja de Sant Pere, a Cambrils; la platja de l’Alguer, Bon Capó, i Cala Pepo, a l’Ametlla de Mar; i la platja del Francàs, al Vendrell.
Montse Castellarnau, regidora de Medi Ambient en funcions
Montse Castellarnau, regidora de Medi Ambient en funcions
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla