Notícies
27 de maig del 2015
Altafulla commemora de nou la figura de Manel Chiva Royo
La tercera edició del memorial tindrà lloc el 6 de juny a les 18:30h a la Sala de Plens, amb un col·loqui sobre la ciència a càrrec del doctor Daniel Closa
La Sala de Plens de l’Ajuntament d’Altafulla tornarà a ser l’escenari d’un nou homenatge a Manel Chiva Royo. El III Memorial, que va néixer a proposta de companys de la Facultat de Medicina del Campus de Bellvitge, i que el Centre d’Estudis d’Altafulla va tirar endavant amb la intenció de recordar aquelles persones que, sigui en la vessant que sigui, han deixat petjada al municipi.

Manel Chiva Royo era doctor en Biologia i professor de Medicina a la Universitat de Barcelona. Va ser un científic destacat que va publicar diversos treballs en revistes especialitzades, nacionals i internacionals. Tot i néixer a Barcelona, li tenia una gran estimació a Altafulla pel seu passat familiar i per les llargues estones que hi havia passat. La seva mare i la seva àvia eren nascudes al municipi, i també es va casar amb una altafullenca, Magda Blanch. La vídua ens explica la seva vinculació amb el poble. Enguany es compleixen quatre anys de la seva mort.

En aquesta ocasió, l’acte commemoratiu recupera la ciència com a eix conductor, de la mateixa manera que ja ho va ser en la primera edició de la iniciativa. El doctor Daniel Closa Autet serà l’encarregat de parlar dels ‘Mites de la ciència’. El memorial tindrà lloc el proper 6 de juny a partir de dos quarts de 7 de la tarda.
Magda Blanch, vídua de Manel Chiva Royo
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla