Notícies
27 de maig del 2015
El Canyadell esdevé l’única platja del litoral català que se suma a la campanya internacional ‘Clean Up The Med’
Ho ha fet de la mà d’Ecologistes en Acció i el GEPEC, amb el suport dels ajuntaments d’Altafulla i de Torredembarra
Desenes de persones van participar el passat cap de setmana en la neteja de platges catalanes, valencianes, murcianes, de Melilla i andaluses en el marc de la campanya ‘Clean Up the Med’. Una iniciativa que es realitza de forma anual amb la voluntat de sensibilitzar sobre el problema dels residus en les nostres aigües. Enguany també s’hi van afegir voluntaris del litoral atlàntic de Galícia i Canàries amb un projecte paral·lel, el MARNOBA, de caracterització de les escombraries marines en platges i fons del litoral espanyol.

La platja del Canyadell, situada a cavall entre Altafulla i Torredembarra, és l’única de tot el litoral català que es va sumar a la iniciativa. Ho va fer de la mà d’Ecologistes en Acció i el GEPEC, amb el suport dels ajuntaments d’Altafulla i de Torredembarra.

També es van realitzar diferents actuacions a la Platja del Rio Servol, Moncofa i Aiguaoliva, a Castelló; a la Platja de la Patacona, a València; al Cap de l'Horta, a Alacant; a la Platja del Pinet, a Elx; a la Platja de la Gola, a Santa Pola; a la Platja de Calarreona, a la Regió de Múrcia; a la Calita de la bocana del riu, a Cadis; i a la Platja de la Hípica, a Melilla.

Les aigües de les nostres platges presenten uns grans valors ambientals, amb una alta diversitat biològica i tipus d'ambients marins, a més de ser font de recursos econòmics per a milions de persones. Es calcula, però, que les aigües superficials del Mediterrani acumulen entre 1.000 i 3.000 tones de plàstic. Una contaminació, que més enllà de traduir-se en un greu impacte visual, provoca problemes greus en la fauna marina.

Al 2014 es van recollir centenars de quilos de plàstics i restes d'activitats humanes, com ara envasos, bastons de cotó, compreses, tampons i bolquers, tubs de reg per degoteig, utensilis de pesca, vidres, fustes, o burilles.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla