Notícies
01 de juny del 2015
Unes 40.000 persones es converteixen cada any en nous donants de sang a Catalunya
En la darrera campanya celebrada a Altafulla el passat mes de febrer el nombre de donants va créixer en quatre persones
La Federació Catalana de Donants de Sang s'ha marcat com objectiu de cara als propers anys revitalitzar l'entitat, tenir més pes a les xarxes socials, atreure més joves i fidelitzar els donants. Cada any, a Catalunya, unes 40.000 persones es converteixen en nous donants de sang. Unes xifres que, per primer cop des del 2011, han experimentat un petit repunt aquests darrers mesos.

És el cas, per exemple, d’Altafulla, qui en la campanya celebrada el passat mes de febrer va augmentar el nombre de donants en quatre persones. Tot i no tractar-se d’un increment gaire significatiu, demostra la promoció i el foment d’aquest tipus d’iniciativa al municipi. De fet, es van poder veure cares noves entre els participants.
Tot i això, la majoria continuen sent donants fixes de mitjana edat, i el col·lectiu de gent jove continua sent el que menys hi col·labora. El responsable del Banc de Sang i Teixits al municipi, Juan Álvarez, ha parlat de la importància de donar sang.

Malgrat el petit increment registrat en la darrera cita, un municipi d’unes característiques com Altafulla hauria de recollir una xifra de donacions que girés al voltant de les 45 persones. Uns números que a final d’any es traduirien en unes 170 donacions. La realitat, però, encara està molt lluny d’assolir aquesta previsió. La propera campanya al municipi tindrà lloc a finals d’aquest mes de juny.
Juan Álvarez, responsable del Banc a Altafulla
Social
Et recomanem
Setmana Europea de la Mobilitat: combina i mou-te!
Del 16 al 22 de setembre
Programa sencer a www.altafulla.cat
Projecció de la pel·Lícula "The children Act"
20 de setembre a les 20:00h. a les Escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Campionat Màster Espanyol de Scrabble
28 i 29 de setembre al Centre d'Entitats
Organitza: Club Scrabble Altafulla
Exposició del pintor Josep M. Bellido
Fins el 29 de setembre en horari del Museu
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla