Notícies
16 de juny del 2015
La Generalitat i l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor distingeixen la platja d’Altafulla amb la bandera blava
L’Hort de la Sínia també ha estat reconegut amb el distintiu de Centre Blau; i la intenció de l’Ajuntament és aconseguir en futur el guardó de Camí Blau
L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha recollit aquest dilluns al matí el distintiu de Bandera Blava per la tasca feta per l’Ajuntament d’Altafulla en la gestió ambiental i la seguretat de la seva platja, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental, així com també per la qualitat de l’aigua excel·lent. En aquest sentit, Fèlix Alonso ha manifestat que “estem molt satisfets perquè és la recompensa de l’esforç de molts anys. És una distinció que acredita el bon estat i la bona qualitat de la platja d’Altafulla i reforça el nostre model de feina en l’àmbit de la defensa i millora del medi ambient”.

L’alcalde d’Altafulla també ha afegit que “ens alegra també poder mantenir sinergies amb entitats privades mediambientals com L’Hort de la Sínia, que ha rebut el guardó de Centre Blau”.
L’Hort de la Sínia ha estat reconegut com a Centre Blau, ja que reuneix els requisits de centre de visitants i aula de natura requerits i perquè inclou entre els seus objectius i activitats l’educació ambiental relacionada amb els ecosistemes litorals i el desenvolupament sostenible.

Uns reconeixements anuals que l’Ajuntament espera mantenir durant molts anys. I no només això, la intenció és, segons ha avançat Fèlix Alonso, ampliar-los en un futur amb el guardó de Camí Blau. Un reconeixement “difícil” d’aconseguir, però que treballaran perquè així sigui.

L’acte de lliurament dels guardons ha anat a càrrec del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el president de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), José Ramón Sánchez Moro, a Platja d’Aro. En l’acte també han participat el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí; el director del Servei Meteorològic de Catalunya, Oriol Puig; el president de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics de Catalunya, Tomàs Gallart, i l’alcalde de Platja d’Aro, Joan Giraut, entre d’altres autoritats.

El distintiu Banderes Blaves l’atorga un tribunal internacional de la FEE (Fundació d’Educació Ambiental), amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol. L’obtenció d’aquesta qualificació és la conseqüència de les mesures de gestió i equipament a les zones de bany i les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners. A més, l’adopció d’actituds cíviques continuades, que redueixen l’abocament de residus a les platges i, les accions que s’efectuen en origen, també contribueixen a la bona qualitat de les nostres platges.

En aquesta edició s’han premiat 89 platges -el mateix número que l’any passat- i 25 ports esportius -un més que al 2014.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Presentació del Pla de Gestió de la Platja d'Altafulla
29 de febrer a les 10:00h. a la sala de plens de l'Ajuntament
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Visites guiades al Castell d'Altafulla
29 de febrer de 10:00h. a 14:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme d’Altafulla
Jornada de voluntariat forestal
29 de febrer a les 10:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec
8-M: Dia Internacional de les Dones
Durant tot el mes de març
Consulta el programa sencer a www.altafulla.cat