Notícies
13 de novembre del 2014
En marxa les Jornades de Nutrició a l’Escola La Portalada d’Altafulla
Els tallers se centraran en l’Etiquetatge d’Aliments, la Nutrició, i els Esmorzars Saludables, i seran impartits per Susanna Domingo
L’Escola La Portalada d’Altafulla i el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona han posat en marxa aquest dimecres una nova edició de les Jornades de Nutrició, encaminades a ensenyar als més petits a comprar i a tenir una dieta saludable.

És el cinquè any consecutiu que s’engega la iniciativa al municipi. Una activitat, segons la responsable dels diferents tallers, la farmacèutica Susanna Domingo, molt consolidada al centre educatiu, i que rep molt bona acollida per part de l’alumnat i de les seves famílies.

Els tallers es destinaran enguany a l’Etiquetatge d’Aliments, a la Nutrició a Preescolar, i als Esmorzars Saludables. Aquests últims han estat els encarregats de donar el tret de sortida al projecte aquesta setmana amb els alumnes de 4t de primària, i es tornaran a repetir aquest divendres a les 10 del matí. L’activitat consisteix en donar a conèixer en què consisteix un esmorzar saludable, i la importància d’esmorzar a casa, i més tard, prendre alguna cosa a l’escola, fàcil de menjar i que ho complementi, com pot ser una ració de fruits secs o una peça de fruita, idoni per menjar a l’hora de l’esbarjo. També inclou un taller en què els alumnes elaboren exemples d’esmorzars saludables.

Pel que fa a les activitats de Nutrició, seran els alumnes de P5 qui les duran a terme en dues sessions. Els dies 18 i 20 de novembre a les 9 del matí. En aquest cas es treballa amb els infants a través de la piràmide dels aliments, de jocs per detectar les característiques organolèptiques dels aliments, i de l’explicació del conte de la lletera.

Quant als tallers de Nutrietiquetatge, són els alumnes de 6è els encarregats de dur-los a terme. Es tracta d’aprendre a llegir i a interpretar les etiquetes dels productes, i evitar la publicitat enganyosa. Les sessions tindran lloc els dies 25 i 27 de novembre a les 9 del matí.
Social
Et recomanem
Visites guiades al Castell d'Altafulla
25 de gener de 09:00h. a 13:00h. des de la porta reixada
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme i al 977 651 426
I Jornada Local d'Educació
25 de gener de 09:30h. a 14:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec i La Tribu del Gaià
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de gener a les 11:00h. des del Club Marítim
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
9a Marxa Castells del Baix Gaià
16 de febrer a les 08:00h
Més informació a www.marxacastells.com