Notícies
13 de novembre del 2014
Tot a punt per la campanya de donació de sang del proper 25 de novembre a Altafulla
La cita tindrà lloc de les 18h a les 21h al Centre de Salut
El Centre de Salut d’Altafulla tornarà a ser l’escenari el proper 25 de novembre d’una nova edició de la campanya de donació de sang ‘Amb una vegada no n’hi ha prou’. És la tercera que acollirà enguany el municipi. Una cita important, segons paraules del representant del Banc de Sang i Teixits a Altafulla, Juan Álvarez, per garantir les 1.000 donacions diàries que es requereixen perquè tothom disposi de sang quan la necessiti. A hores d’ara, a les comarques de Tarragona té reserves per a 8 dies, una situació que es considera ‘normal’.

La mitjana de donacions a Altafulla gira entorn d’una trentena de persones, que acostumen a ser donants habituals. L’any passat per aquestes dates, la participació es va elevar a les 42 donacions.

Tot i gaudir d’unes xifres prou consolidades al municipi, Juan Álvarez ha tornat a fer una crida a la ciutadania. No només a vilatans i vilatanes, sinó també a veïns de la contrada i aquelles persones que estiguin de pas al municipi.
Pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos. Cal tenir aquest pes mínim perquè en cada donació es recull una quantitat estàndard per a tots els donants, de 450 ml.
Es recomana que les dones donin sang un màxim de tres vegades l'any i els homes un màxim de quatre, sempre respectant que, entre donació i donació, ha de passar un mínim de dos mesos.
A diferència del que passa quan un es fa una anàlisi de sang, quan fem una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot és recomanable haver fet un àpat normal. Tant per a la seguretat del donant com del receptor, es realitza una història clínica i una sèrie de proves abans de la donació.

La cita a Altafulla tindrà lloc el 25 de novembre de 6 de la tarda a 9 del vespre al Centre de Salut.


Escolta les declaracions de Juan Álvarez, responsable del Banc a Altafulla.
Social
Et recomanem
Cercavila de Festa Major
9 de novembre a les 17:30h. des de la plaça del Pou
Amb la participació de les entitats culturals d'Altafulla
Ball de Festa Major amb l'orquestra Cimarrón
9 de novembre a les 00:30 a l'envelat del parc del Comunidor
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Correfoc i versots del Grup de Diables d'Altafulla
11 de novembre a les 20:30h. a la plaça del Pou
En DIRECTE per Altafulla Ràdio
Festa Major de Sant Martí 2019
De l'1 al 17 de novembre
Consulta el programa sencer a www.altafulla.cat