Notícies
01 de juliol del 2015
L’Associació Mediambiental La Sínia engega un projecte que vetlla per la supervivència de les tortugues babaues
(01.07.15) És probable que aquesta espècie en extinció torni a les platges de Tarragona aquest estiu
L’Associació Mediambiental La Sínia ja prepara les seves activitats de cara a la temporada estiuenca. El proper dimarts dia 7, a les 7 de la tarda, té programada una jornada de formació amb tots els voluntaris i voluntàries i s’organitzaran per a treballar durant aquest estiu. Una de les prioritats d’enguany és vetllar per la supervivència de les tortugues babaues, una espècie que esperen que en aquests mesos torni a detectar-se a les platges de Tarragona.

La formació tindrà lloc al costat de la Gran Duna de la platja Llarga, entre el Iot i els apartaments, on es practicarà què fer i com actuar en cas de trobar-ne algun exemplar. Es tracta d’un dels espais més emblemàtics de la ciutat, i servirà com a tret de sortida d’un projecte que ha de durar els mesos d’estiu.

La tortuga babaua va criar l’any passat a les platges de Tarragona, i les femelles intenten fer els nius amb els ous a les mateixes platges on van néixer, és per això que la probabilitat de què tornin és molt elevada.

Al Mediterrani hi ha diverses espècies de tortugues; i en el cas de la babaua es troba en perill d’extinció, està protegida. A més, cada any ho té més difícil per trobar llocs adequats per la seva reproducció. Amb aquesta formació, la Sínia vol buscar aquests exemplars i els seus rastres en cas que es confirmi la seva presència. L’Associació col•labora en una campanya per detectar aquesta presència i, en cas de confirmar-ho, ajudar a les tortugues.
Social
Et recomanem
Arribada de Sa Majestat Carnestoltes
20 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb cercavila, xaranga, degustació de truites i música
1a Rua de Carnaval
22 de febrer a les 21:00h. des del carrer de la Bassa
I tot seguit, Ball a l'envelat del Comunidor
2a Rua de Carnaval
23 de febrer a les 17:00h. des del carrer de la Bassa
I en acabar, Guerra del Confeti a la plaça del Pou
Enterrament de la sardina
26 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb la participació del Grup de Diables d'Altafulla