Notícies
02 de juliol del 2015
Altafulla afronta la campanya forestal amb la feina feta al sotabosc de la muntanya de Sant Antoni
A principis d’any, l’Ajuntament i la Societat de Caçadors La Coma van signar un conveni per realitzar una neteja preventiva a la zona
“El foc s’ha d’apagar a l’hivern, i no a l’estiu”. Aquest és el lema sota el qual l’Ajuntament d’Altafulla i la Societat de Caçadors La Coma d’Altafulla van signar un conveni de col·laboració a principis d’any per la neteja del sotabosc de la muntanya de Sant Antoni. L’objectiu del programa és prevenir el risc d’incendis en aquesta zona boscosa i mantenir en bon estat els camins i tallafocs. Unes actuacions que esdevenen molt importants a l’hora de prevenir incendis i d’altres situacions greus que es deriven del foc.

En l’estudi sobre el qual sorgia aquest acord hi van participar tècnics municipals, membres de la societat, bombers, i un enginyer agrònom.
El president de la Societat de Caçadors La Coma, Gerard Recasens, explica que les tasques de manteniment consisteixen en una estassada selectiva del sotabosc, posant especial èmfasi en la zona perimetral propera als habitatges adjacents, en els vials de comunicació i en els camins interiors al bosc. El perímetre de la zona en qüestió és de 200 hectàrees. Les tasques de manteniment al llarg de l’any van a càrrec de la brigada municipal.

Tot i això, les tempestes d’ara fa unes setmanes no van ser prou significatives com per assegurar una campanya tranquil·la a nivell d’incendis forestals. A aquesta situació, cal afegir-hi que la muntanya de Sant Antoni es caracteritza per ser una zona de pedra i roca que absorbeix l’aigua de la pluja amb dificultats. El pas de la carretera per la zona també és un dels agreujants d’aquests perills, que amb una simple burilla poden acabar convertint-se en incendis.
Tampoc hi ajuda el fet que encara hi hagi persones que no en tinguin cura, i que llencin runa o mobles vells al bosc.

Uns riscos que aquests darrers dies cal tenir molt en compte amb l’onada de calor. La previsió és que s’allargui fins la setmana vinent, i Protecció Civil ha demanat prudència en les activitats a prop de les zones forestals. En el cas d’Altafulla, segons dades de l’Observador Meteorològic Tamarit-Hort de la Sínia, la temperatura màxima en les darreres 24 hores ha estat de 28,6ºC; i la mínima, de 18,1ºC.

De fet, el mes de juny en general destaca per la seva calidesa. Al municipi, la mitjana mensual màxima s’ha situat en els 26,7ºC; i la mitjana mensual mínima, en els 16,5ºC. El total de pluja recollida al llarg del mes de juny ha estat de 56 litres per metre quadrat.
Gerard Recasens, president de la Societat de Caçadors La Coma
Gerard Recasens, president de la Societat de Caçadors La Coma
Social
Et recomanem
Presentació del Pla de Gestió de la Platja d'Altafulla
29 de febrer a les 10:00h. a la sala de plens de l'Ajuntament
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Visites guiades al Castell d'Altafulla
29 de febrer de 10:00h. a 14:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme d’Altafulla
Jornada de voluntariat forestal
29 de febrer a les 10:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec
8-M: Dia Internacional de les Dones
Durant tot el mes de març
Consulta el programa sencer a www.altafulla.cat