Notícies
Foto: Anna F.
13 de novembre del 2014
Torredembarra utilitza la fracció resta dels residus per obtenir combustible dièsel
L’Ajuntament és l’encarregat de traslladar-la a la planta de tractament, mentre que la valorització energètica va a terme de l’empresa Griñó
Els residus de Torredembarra corresponents a la fracció resta no acaben enterrats en el medi ambient o incinerats, sinó que són valoritzats i esdevenen combustible. Aquest procés de valorització energètica el du a terme l’empresa Griñó en una planta de tractament que té al municipi de Constantí, mitjançant un projecte LIFE europeu.

L'Ajuntament de Torredembarra és l’encarregat de traslladar a la planta la fracció resta del seus residus. Allò que queda després de separar el que es pot valoritzar, com ara orgànica, paper, vidres i envasos.

L'empresa Griñó realitza una valorització energètica d'aquests residus fabricant el que s'anomena CSR (combustible sòlid procedent de residus), que s'empra principalment a cimenteres i és el producte, també, precursor del dièsel R.

El procés consisteix en una despolimerització catalítica del producte resultant de separar dels residus la part orgànica i metàl·lica, afegint altres productes que li donen consistència com el tèxtil. D'aquesta manera, s'aconsegueix un dièsel que per ser aplicat a l'automoció només requereix disminuir el seu contingut en sofre, una part del projecte que encara s'està realitzant.

El regidor de Medi Ambient i Platges, Eduard Rovira, ha visitat recentment la planta pilot de Griñó amb l’objectiu de normalitzar el contracte de tractament de la brossa, que, segons la intervenció municipal, es va prorrogar de manera incorrecta de tal manera que s’està pagant pel tractament de la brossa un preu força superior al de mercat ja des del moment de la mateixa pròrroga.
Social
Et recomanem
Escape room educatiu sobre el canvi climàtic
16 de novembre a les 16:30h. al Centre d'Entitats
Organitza: Ambiens
VIII Cross del Roquissar
17 de novembre a les 10:30h. a l'escola El Roquissar
Organitza: AMPA i Escola El Roquissar
XVI Baixada de Trastos
17 de novembre a les 11:00h. des de l'ermita de Sant Antoni
Organitza: Grup de Diables d'Altafulla
Festa Major de Sant Martí 2019
De l'1 al 17 de novembre
Consulta el programa sencer a www.altafulla.cat