Notícies
29 de juliol del 2015
Nova campanya de donació de sang a Torredembarra
La convocatòria tindrà lloc el dissabte 1 d’agost de 10h a 14h i de 17:30h a 21:30h al passeig Rafael Campalans
La campanya de donació de sang ‘Amb una vegada no n’hi ha prou’ torna a fer parada aquest estiu a Torredembarra. Una unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits de les comarques de Tarragona s’instal·larà el proper dissabte 1 d’agost, de 10 del matí a 2 del migdia, i de dos quarts de 6 de la tarda a dos quarts de 10 del vespre, al passeig Rafael Campalans.

Una cita imprescindible durant la temporada estival, quan les reserves disminueixen al voltant del 30%. De fet, a hores d’ara alguns grups sanguinis es troben en un nivell molt baix de reserva. És el cas del grup AB, que només disposa de reserves per a un dia. També es troben en una situació crítica els grups B- i A-, amb 2 dies de reserva, i el 0-, amb cinc dies.
El nivell de reserves és normal als grups A+, 0+, B+, i AB+, amb reserves tots ells entre 10 i 11 dies. Les reserves globals a hores d’ara són per a 9 dies, una quantitat que també es considera normal.

Aquest descens de donacions durant el període d’estiu es va fer més que evident a Altafulla en la passada campanya, celebrada a mitjans d’aquest mes de juliol. Una cita en què les donacions es van reduir en un 50% respecte l’anterior convocatòria amb una xifra de només 17 persones.
Poden donar sang aquelles persones d’entre 18 i 65 anys que pesin més de 50 quilos. Es recomana que les dones donin sang un màxim de tres vegades l'any i els homes un màxim de quatre, sempre respectant que, entre donació i donació, ha de passar un mínim de dos mesos.
Social
Et recomanem
Setmana Europea de la Mobilitat: combina i mou-te!
Del 16 al 22 de setembre
Programa sencer a www.altafulla.cat
Projecció de la pel·Lícula "The children Act"
20 de setembre a les 20:00h. a les Escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Campionat Màster Espanyol de Scrabble
28 i 29 de setembre al Centre d'Entitats
Organitza: Club Scrabble Altafulla
Exposició del pintor Josep M. Bellido
Fins el 29 de setembre en horari del Museu
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla