Notícies
30 de juliol del 2015
El Centre Penitenciari Mas d'Enric del Catllar es posarà en marxa la darrera setmana de novembre
Es treballa en els accessos al centre penitenciari i aviat s'instal·larà la depuradora provisional que hi donarà servei
El nou Centre Penitenciari Mas d’Enric es posarà en marxa la darrera setmana del mes de novembre, amb l’arribada dels primers interns, complint així amb el Pla d'equipaments penitenciaris 2013-2020. Així ho ha anunciat aquest dimecres el conseller de Justícia, Germà Gordó, en la seva visita a les instal·lacions.

Ubicat al terme municipal del Catllar, a 13 quilòmetres de Tarragona, substituirà el centre penitenciari de Tarragona, que esdevindrà el centre obert del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. La nova presó té una superfície construïda de 65.636 m2, està preparada per acollir fins a 1.020 interns, i disposa de 618 cel·les, distribuïdes en set mòduls ordinaris i un Departament de Dones i un altre per a Joves.

L’equipament també comptarà amb infermeria, equipaments esportius, i un edifici educatiu, formatiu i cultural que acollirà, entre altres serveis, una escola de formació per a persones adultes. A més, el Centre també comptarà amb 5.000 m2 de tallers productius i de serveis interns per a la reinserció laboral.

Els dos esculls que no havien permès, fins ara, obrir la presó, eren les infraestructures viàries que hi donen accés i la depuradora d'aigua. Gordó ha explicat que les obres dels accessos estan en marxa i acabaran abans del novembre, gràcies a la col·laboració de les institucions del territori, entre les quals en destaca la Diputació de Tarragona. El president de l’entitat, Josep Poblet, ha explicat quines són aquestes millores.

L’obertura del Centre penitenciari es farà de manera progressiva. En una primera fase s’hi incorporarà el personal per fer la preparació i obertura parcial prèvia a la recepció dels interns. En una segona fase, es farà el primer trasllat d’interns del CP de Tarragona i s’obriran tres mòduls de règim ordinari, el Departament de Joves i Dones i els mòduls assistencials d’Infermeria, Ingressos i Departament especial. En les fases posteriors, es faran conduccions sistemàtiques setmanals d’interns d’altres centres amb arrelament a la demarcació i es farà una obertura progressiva dels altres quatre mòduls ordinaris.

En la visita a les obres d’accés d’aquest dimecres, el conseller ha estat acompanyat pel president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet. També hi han assistit el delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin; l’alcalde en funcions de l’Ajuntament de Tarragona, Javier Villamayor; l’alcalde del Catllar, Antonio López; el secretari general del Departament de Justícia, Enric Colet, i el director general de Serveis Penitenciaris, Pere Soler, entre altres autoritats.
Germà Gordó, conseller de Justícia
Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona
Social
Et recomanem
Diada castellera de Festa Major
14 de setembre a les 18:00h. a la plaça del Pou
Amb: Joves de Valls, Minyons de Terrassa i C. d'Altafulla
Setmana Europea de la Mobilitat: combina i mou-te!
Del 16 al 22 de setembre
Programa sencer a www.altafulla.cat
Projecció de la pel·Lícula "The children Act"
20 de setembre a les 20:00h. a les Escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Exposició del pintor Josep M. Bellido
Fins el 29 de setembre en horari del Museu
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla