Notícies
11 d'agost del 2015
La Festa Major de Ferran arriba aquest cap de setmana amb un programa molt marcat per les activitats culturals
Els Castellers d’Altafulla seran protagonistes dissabte a les 19:30h. a la Diada Castellera, acompanyats pels Xiquets de Tarragona
Ferran ja compta els dies per la celebració de la seva Festa Major 2015. El nucli urbà de Tarragona la comença aquest mateix divendres 14 amb el tradicional repic de campanes a les 12 del migdia, i aposta per actes culturals i per activitats per a totes les franges d’edat, sense oblidar-se de ningú.

A les deu de la nit del propi divendres, està prevista una sardinada popular, i a dos quarts de 12 de la nit el grup ‘Serra de Marina’ serà el protagonista de la també tradicional Cantada d’Havaneres. La gran part del moviment es registrarà a la nit, i és que a la una de la matinada començarà la Xaranga pels carrers del poble de la mà del grup ‘La Gresca’, i a dos quarts de tres donarà el tret de sortida la disco-mòbil. La nit de divendres, Ferran demostrarà l’essència de les Festes Majors estiuenques.

Dissabte al matí els actes faran un gir cap a la gent gran, amb la celebració de l’ofici solemne a dos quarts de dotze del migdia i un homenatge a la tercera edat a la una del migdia. Tot seguit, s’hi sumen les activitats per als més petits, amb l’actuació de l’esplai infantil i, tot seguit, un vermut popular per a tothom. La tarda vindrà marcada per un fort toc cultural i popular amb els Manotes i els bastoners petits de La Riera, la Mulasseta de Tarragona, i els balls de Pastorets i Gitanes petits tarragonins.

A dos quarts de vuit del vespre sonaran gralles per donar la benvinguda a l’activitat castellera, amb uns Xiquets de Tarragona que intentaran seguir amb la seva gran temporada i els Castellers d’Altafulla, que voldran sumar una nova diada de set. La nit tornarà a ser per música i balls, amb el grup Shákata a dos quarts de dotze de la nit i una disco-mòbil ‘revival’.

Diumenge 16, la festivitat posarà el punt i final a la Festa Major 2015 a partir de ben entrada la tarda. A dos quarts de set, serà el moment dels jocs tradicionals de cucanyes per a petits i grans, i des de les set la companyia ‘Més Tumàcat’ serà l’encarregada d’animar els més petits. Els actes s’acomiadaran fins l’any vinent a les nou de la nit amb una xocolatada popular, un altre clàssic insubstituïble. Ferran ja es prepara i compta les hores pel seu gran cap de setmana.
Social
Et recomanem
Diada castellera de Festa Major
14 de setembre a les 18:00h. a la plaça del Pou
Amb: Joves de Valls, Minyons de Terrassa i C. d'Altafulla
Setmana Europea de la Mobilitat: combina i mou-te!
Del 16 al 22 de setembre
Programa sencer a www.altafulla.cat
Projecció de la pel·Lícula "The children Act"
20 de setembre a les 20:00h. a les Escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Exposició del pintor Josep M. Bellido
Fins el 29 de setembre en horari del Museu
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla