Notícies
18 d'agost del 2015
La UNESCO declara el conjunt arqueològic de Tarraco, del qual en forma part la Vil·la dels Munts, Valor Universal Excepcional
El reconeixement ratifica el de l’any 2000, quan va ser declarat Patrimoni de la Humanitat
La UNESCO ha declarat el conjunt arqueològic de Tarraco espai de Valor Universal Excepcional. El Comitè de Patrimoni Mundial s’ha reunit a Bonn i ha declarat que l'enclavament tarragoní “té una significació excepcional que transcendeix els límits nacionals".

El reconeixement respon a l'excepcional importància en el desenvolupament del disseny urbà romà, que va servir de model a altres capitals de província de l'Imperi Romà i que, en l'actualitat, s'ha convertit en un testimoni sense precedents d'una etapa important de la història dels pobles del Mediterrani.
El conjunt arqueològic de Tarraco el conformen la muralla de Tarragona, el recinte de culte imperial, el fòrum provincial, el circ, el fòrum de la colònia, el teatre romà, l'amfiteatre, la basílica visigòtica, l'església romànica, la necròpolis, el pont del Diable, la torre dels Escipions, el Mèdol, la Vil·la romana de Centcelles, la Vil·la romana dels Munts d’Altafulla, i l'Arc de Triomf de Roda de Berà.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, considera que es tracta d’un reconeixement “molt merescut”, i s’ha mostrat “més que agraït” ja que es tracta “d’un pol d’atracció més pel turisme cultural i familiar pel qual s’aposta des de l’Ajuntament”.

Aquesta nova declaració, ara com a Valor Universal Excepcional, ratifica la de l’any 2000, quan la UNESCO ja va declarar el conjunt Patrimoni de la Humanitat. Situa l’enclavament arqueològic a l’alçada d’altres grans monuments del món com ara Atapuerca, l'Acròpoli d'Atenes, el centre històric de Bruges a Bèlgica, la ciutat de Verona i el centre històric de Siena a Itàlia, la plaça Roja de Moscou o les línies de Nasca al Perú; i, a més, en garanteix la seva preservació.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Setmana Europea de la Mobilitat: combina i mou-te!
Del 16 al 22 de setembre
Programa sencer a www.altafulla.cat
Projecció de la pel·Lícula "The children Act"
20 de setembre a les 20:00h. a les Escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Campionat Màster Espanyol de Scrabble
28 i 29 de setembre al Centre d'Entitats
Organitza: Club Scrabble Altafulla
Exposició del pintor Josep M. Bellido
Fins el 29 de setembre en horari del Museu
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla