Notícies
Foto: Imatge d'arxiu
19 d'agost del 2015
Altafullencs i altafullenques ocuparan el tram 97 en la ‘Via Lliure’ del proper 11 de Setembre a la Meridiana
Els tiquets per reservar plaça a l’autobús ja es poden adquirir a la Gelateria La Perla, a la Perruqueria Imatge i al Quiosc Lluís
La ‘Via Lliure’ ha començat el compte enrere per a la celebració de la Diada Nacional de Catalunya de l’11 de setembre. La iniciativa pretén convertir l’Avinguda Meridiana en una immensa onada de colors que desemboqui al Parlament.

L’objectiu de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) és agrupar diversos eixos temàtics que han de guiar el debat sobre la construcció del nou país, i implicar diverses entitats i col·lectius a trams específics per tal que tothom hi pugui aportar-hi la seva causa. És el cas dels joves (Tram12), els pagesos (Tram 19), els bombers (Tram 29), els catalans al món (Tram 53), els immigrants (Tram 54), el col·lectiu LGBTI - lesbianes, gais, bisexuals i persones transgènere- (Tram 78), les feministes (Tram 82), els sindicalistes (Tram 93), les persones sordes (Tram 104), i l’ensenyament (Tram 121).

També les persones provinents d’Altafulla ja tenen assignat el seu tram, el 97, el que correspon a la Justícia Social. Des de la territorial altafullenca s’habilitaran autobusos per traslladar-s’hi. Els tiquets per a la reserva de places, així com les samarretes commemoratives, ja es poden adquirir a la Gelateria La Perla, a la Perruqueria Imatge i al Quiosc Lluís. Les inscripcions també es poden realitzar a través del portal via.assemblea.cat.

Aquest dimarts unes 200 persones han assajat al carrer Pi i Maragall de Gràcia la Via Lliure que hauria d'omplir la Meridiana el proper 11 de Setembre. L'ANC, la CUP i Junts Pel Sí es mostren convençuts que serà tot un “èxit”, i el “preludi” de les eleccions del 27-S. Tot un procés que fa dies que es cou a Altafulla. La primera trobada entre els representants a Altafulla de la coalició Junts pel Sí -formada pels grups polítics de l’EINA, CDC i persones a títol individual que s’hi ha sumat provinents d’entitats com la territorial de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) o Òmnium Cultural- va tenir lloc ara fa tot just una setmana. El portaveu de l’EINA, Jordi Molinera, ha avançat quin serà el calendari del mes de setembre al municipi.

De moment, però, el ritme d’inscripcions és insuficient per omplir la Meridiana. ANC i Òmnium Cultural han fet una crida aquest dimarts perquè els ciutadans s'hi inscriguin. A hores d’ara hi ha més de 170.000 persones inscrites, una xifra superior a la de l'any passat, però el ritme ha baixat els últims dies.
Jordi Molinera, portaveu de l'EINA
Social
Et recomanem
Presentació del Pla de Gestió de la Platja d'Altafulla
29 de febrer a les 10:00h. a la sala de plens de l'Ajuntament
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Visites guiades al Castell d'Altafulla
29 de febrer de 10:00h. a 14:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme d’Altafulla
Jornada de voluntariat forestal
29 de febrer a les 10:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec
8-M: Dia Internacional de les Dones
Durant tot el mes de març
Consulta el programa sencer a www.altafulla.cat