Notícies
Foto: Acnur
04 de setembre del 2015
L’Ajuntament d’Altafulla se sumarà a la proposta de l’Ajuntament de Barcelona sobre projectes d’acollida de persones refugiades
El batlle, Fèlix Alonso, ha enviat una carta a l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, per exposar-li la seva disposició per col·laborar
L’Ajuntament d’Altafulla ha manifestat públicament la seva preocupació per la “tragèdia humanitària que està patint el poble de Síria”. El consistori, sempre compromès amb la defensa dels drets humans, vol aportar el seu granet de sorra i ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona sumar-se a la seva proposta. L’alcalde, Fèlix Alonso, ha enviat una carta a l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, per exposar-li la seva disposició per col·laborar. El proper 28 de setembre, el ple sotmetrà a votació una moció de suport per aconseguir el màxim consens polític possible.

Amb aquest gest, l’Ajuntament d’Altafulla també “vol manifestar al conjunt d’Europa la necessitat d’establir una política comuna al respecte i de solucionar els problemes des de l’origen”.

Va ser Ada Colau qui va proposar ara fa uns dies a representants d'ACNUR, de Creu Roja i de la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR) la creació de la Xarxa de Ciutats-Refugi. L’alcaldessa va posar la capital catalana a la seva disposició, i els va expressar la voluntat de la ciutat d’acollir molts més refugiats dels que actualment acull. Aquesta mateixa setmana, Tarragona també s’adheria a aquesta xarxa per donar asil a les persones refugiades pel conflicte de Síria.

La Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) assistiran aquest divendres a la reunió convocada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per tal de buscar solucions conjuntes, impulsant i participant en les propostes que sorgeixin de la societat civil, el municipalisme i d’altres institucions.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Visita guiada al Castell d'Altafulla
26 d'octubre de 09:00h. a 13:00h. des de la porta reixada
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme i al 977 651 426
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
27 d'octubre a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Cursa de Tardor
1 de novembre per la xarxa de camins d'Altafulla
Organitza: Atletes d'Altafulla
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada últim dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme i al 977 651 426