Notícies
Foto: Descobrir.cat
07 de setembre del 2015
Torredembarra ja es prepara per rebre els dies 12 i 13 de setembre una nova edició de la Fira d’Indians
La Xarxa de Municipis Indians vol créixer integrant nous municipis amb llegat indià
La Xarxa de Municipis Indians s'ha marcat com a prioritat captar nous ajuntaments amb llegat indià per integrar-los dins de l'entitat cultural. La junta de l'associació s'ha reunit aquest dissabte a Begur, coincidint amb la celebració de la XII Fira d'Indians de la vila. La trobada ha servit per ratificar com a president de l'ens l'alcalde d'Arenys de Mar, Estanis Fors.

Actualment l'associació aplega nou pobles: Arenys de Mar, Barcelona, Blanes, Calonge, Lloret de Mar, Palafrugell, Sant Pere de Ribes, Begur, i Torredembarra. Precisament, el municipi del Baix Gaià ja té a tocar la seva ja més que consolidada Fira d’Indians. Els carrers del nucli antic seran l’escenari els dies 12 i 13 de setembre d’un mercat d’artesania i gastronomia, de tavernes, i de música en directe, tot amenitzat amb una ambientació pròpia de l’època per gaudir en família. La mostra es complementarà amb una ruta pel patrimoni torrenc que recorrerà la Casa d’en Joan Güell, la Casa Mañé i Flaquer, les Cases d’Indians del carrer Antoni Roig, la Fundació Pere Badia, i el Patronat Antoni Roig.

Els indians, també coneguts com 'americanos', eren aquells intrèpids exploradors que van marxar a descobrir nous mons, que van fer fortuna, i que al retornar casa van portar amb ells l’aroma d’indrets llunyans i històries rocambolesques que fascinaven amics i coneguts. El cert és que no tots els que marxaven retornaven, però els que ho feien, venien carregats de diners i fortuna. És per això que els indianos encara es recorden, ja que amb les seves fortunes van influir en els seus pobles i van canviar sovint la fisonomia d’aquestes localitats.
Social
Et recomanem
Visita guiada al Castell d'Altafulla
26 d'octubre de 09:00h. a 13:00h. des de la porta reixada
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme i al 977 651 426
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
27 d'octubre a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Cursa de Tardor
1 de novembre per la xarxa de camins d'Altafulla
Organitza: Atletes d'Altafulla
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada últim dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme i al 977 651 426