Notícies
01 d'octubre del 2015
Sant Sadurní acollirà la presentació del segell commemoratiu del 150è aniversari del ferrocarril entre Tarragona i Martorell
El Centre d’Estudis d’Altafulla forma part de la comissió organitzadora, i al llarg dels darrers mesos ha acollit diferents actes
El segell commemoratiu dels 150 anys de la línia de ferrocarril Tarragona-Martorell 1965-2015 veurà la llum el proper divendres 9 d’octubre a Sant Sadurní d’Anoia. La presentació pública tindrà lloc a partir de les 7 de la tarda al celler de la fassina de cal Guineu.

El segell reprodueix una fotografia de la locomotora ‘Martorell’ amb el número 168, a la seva sortida dels tallers del Clot de Barcelona. Es tracta d’una de les quatre locomotores de vapor que l’any 1853 la companyia ‘Caminos de Hierro del Centro (CHC)’ va comprar a l’empresa Sharp &Stewart. Aquestes locomotores van començar a circular entre Barcelona i Molins de Rei, i posteriorment van ampliar el seu recorregut fins Martorell, i més tard fins Tarragona, concretament el 15 d’abril de 1865. És la locomotora més antiga preservada i es troba al Museu del Ferrocarril de Catalunya de Vilanova i la Geltrú des de l’any 1972.

L’ús del segell, amb un valor de 0,90 euros, està pensat per a correu internacional a Europa en cartes normalitzades fins a 20 grams, i forma part de la sèrie dedicada a les efemèrides.

La del proper dia 9 esdevindrà una nova commemoració promoguda per la Comissió del 150è aniversari, de la qual en forma part el Centre d’Estudis d’Altafulla. El seu màxim representant és Lluís Brullas. Dins del programa d’actes que recorda l’efemèride, el municipi ha acollit l’arribada del tren commemoratiu, i l’exposició itinerant, a banda també d’una projecció cinematogràfica dedicada al ferrocarril.
Social
Et recomanem
Presentació del Pla de Gestió de la Platja d'Altafulla
29 de febrer a les 10:00h. a la sala de plens de l'Ajuntament
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Visites guiades al Castell d'Altafulla
29 de febrer de 10:00h. a 14:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme d’Altafulla
Jornada de voluntariat forestal
29 de febrer a les 10:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec
8-M: Dia Internacional de les Dones
Durant tot el mes de març
Consulta el programa sencer a www.altafulla.cat