Notícies
24 de novembre del 2014
Altafulla se suma aquest dimarts al Dia Internacional Contra la Violència de Gènere
Els actes s’iniciaran a les 18h a la plaça del Pou, i se centraran en la lectura del manifest, una actuació musical, i una representació teatral
El 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional Contra la Violència de Gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques.

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Mirabal -Patria, Minerva i Maria Teresa-, tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats, en mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. Dedé, que viu a Bèlgica, és l’única germana que va sobreviure. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d'un barranc. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència.

El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data, i des d’aleshores institucions d’arreu del món i societat civil la commemoren. A Altafulla, un any més, tornaran a sumar-s’hi aquest dimarts. La regidoria d’Acció Social i Política d’Igualtat ha organitzat diferents actes que se celebraran a la plaça del Pou, i que donaran el tret de sortida a les 6 de la tarda amb la lectura del Manifest.
La jornada també acollirà la interpretació musical de la formació Aduna, i una performance a càrrec del col·lectiu Mans per l’Acció Solidària. El programa culminarà amb l’enlairament de globus en record de les víctimes.

A Tarragona, l’acte institucional de commemoració tindrà lloc a les 11 del matí a la Sala de Graus del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Consistirà, principalment, en la lectura del manifest i en una taula rodona.
Eva Martínez, regidora d'Acció Social
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula 'Las niñas bien'
17 de gener a les 20:00h. a la Sala Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Lectures Rebels. Grup de Lectura Feminista
20 de gener de les 18:00h. a les 20:00h.
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
I Jornada Local d'Educació
25 de gener de les 9:30h. a les 14:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec i La Tribu del Gaià
9a Marxa dels Castells del Baix Gaià
26 de gener a les 08:00h.
Organitza: Ajuntament d'Altafulla