Notícies
Foto: ara.cat
15 d'octubre del 2015
Altafulla dóna suport al president de la Generalitat, Artur Mas, davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya
Els regidors Jordi Molinera i Alba Muntadas han participat en l’acte d’aquest matí a Barcelona en representació de l’Ajuntament
Els regidors de l’Ajuntament d’Altafulla Jordi Molinera i Alba Muntadas han estat presents aquest matí a Barcelona en l’acte de suport al president de la Generalitat, Artur Mas, en la seva compareixença al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) com a imputat per la querella del 9N. Hi han participat en representació de l’Ajuntament d’Altafulla, que en el seu dia va donar suport a la consulta ciutadana. L’edil Jordi Molinera ha explicat que “la millor manera de demostrar que es tracta d’un procés col·lectiu és estant al costat de les persones que hi van ser al capdavant”. Molinera ha qualificat l’acte de “molt emocionant”.

En la convocatòria hi han pres part alcaldes i regidors de més de 400 poblacions de tota Catalunya, que han estat acompanyats de centenars de ciutadans que també han volgut mostrar el seu suport.
Els càrrecs electes han acompanyat el president en la seva entrada als Tribunals portant els símbols que identifiquen el poder municipal –la vara, la venera, i el faixí-, de la mateixa manera que ho van fer el 4 d’octubre de l’any passat quan van lliurar al president les mocions dels plens municipals on li demanaven que convoqués la consulta del 9N. Han encapçalat la comitiva el president de l'AMI, Carles Puigdemont, i el president de l'ACM, Miquel Buch, a més dels membres de les respectives executives. A quarts de 12 Artur Mas sortia de declarar i ha estat rebut amb un passadís.

Centenars de poblacions catalanes ja van reunir el passat dimarts a milers de ciutadans que van donar suport als imputats. A Altafulla, van ser una seixantena els veïns que es van aplegar a la plaça del Pou.

Ara el proper pas, segons Jordi Molinera, és la constitució d’un “Parlament independentista”. Ha insistit, però, que amb els 72 diputats de JxSí i de la CUP “no n’hi ha prou”, i espera que s’hi afegeixi més gent. En aquest sentit ha animat els seus companys de govern d’AA-E a sumar-s’hi.

Coincidint amb la declaració del president de la Generalitat, Artur Mas, davant del TSJC com a imputat per la celebració del 9-N, Tarragona ha tornat a commemorar aquest matí la figura de Lluís Companys. Un homenatge al que també va ser president de la Generalitat quan se celebren 75 anys del seu afusellament. L’acte ha tingut lloc a la Muntanyeta de l’Oliva, i en aquesta ocasió, l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, qui hi participa cada any, no ha pogut assistir per motius de salut.

S’ha llegit la Sentència a Mort de Companys i s’han llençat les salves d’honor. Aquesta tarda, a partir de les 7, serà el torn d’una concentració en la seva memòria amb la presència dels representants institucionals i polítics i de la societat civil catalana.
Jordi Molinera, regidor de l'Ajuntament d'Altafulla
Jordi Molinera, regidor de l'Ajuntament d'Altafulla
Social
Et recomanem
Arribada de Sa Majestat Carnestoltes
20 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb cercavila, xaranga, degustació de truites i música
1a Rua de Carnaval
22 de febrer a les 21:00h. des del carrer de la Bassa
I tot seguit, Ball a l'envelat del Comunidor
2a Rua de Carnaval
23 de febrer a les 17:00h. des del carrer de la Bassa
I en acabar, Guerra del Confeti a la plaça del Pou
Enterrament de la sardina
26 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb la participació del Grup de Diables d'Altafulla