Notícies
16 d'octubre del 2015
Jordi Borràs presenta aquest dissabte a Altafulla el seu segon llibre, ‘Plvs Vltra. Una crònica gràfica de l’espanyolisme a Catalunya’
L’acte, organitzat per l’EINA, tindrà lloc a les 12h al Casal Maria Porter
El fotoperiodista Jordi Borràs presentarà aquest dissabte a Altafulla el seu segon llibre, ‘Plvs Vltra. Una crònica gràfica de l’espanyolisme a Catalunya’. Una presentació que s’emmarca dins del programa d’activitats de l’EINA, i que pretén dinamitzar i obrir a la ciutadania el Casal Maria Porter, ubicat al carrer de l’Hostal. Ho ha avançat als micròfons d’aquesta casa el número ú de l’EINA, Jordi Molinera.

Després de 'Warcelona, una història de violència' (2013), Jordi Borràs presenta amb el seu nou treball una obra a cavall de la fotografia documental, el periodisme d’investigació i la recerca històrica. El llibre no tracta sobre el procés independentista, ni de la història del país, ni dels potents moviments socials que se n’han derivat. En aquest cas se centra en el moviment reaccionari que s’ha originat: la resposta d’aquells que no volen que els catalans puguin decidir lliurement el seu futur. L’espanyolisme en la seva màxima expressió i els vasos comunicants entre un moviment unionista que no es considera nacionalista i una extrema dreta que s’ha caracteritzat per marcar l’agenda del debat territorial a l’Estat espanyol. El mateix autor destaca el fet que gairebé no hi ha res publicat sobre aquesta altra cara de la moneda. Un espanyolisme pel qual ell mateix és perseguit i amenaçat de mort per l’extrema dreta”. Unes amenaces, però, que “no aconseguiran que deixi de fer la seva feina, ara més necessària que mai”.

La presentació tindrà lloc a partir de les 12 del migdia.
Jordi Molinera, número ú de l'EINA
Jordi Borràs, autor del llibre
Social
Et recomanem
Conferència "Consells de guerra i repressió franquista a TGN"
18 d'octubre a les 19:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: Centre d'Estudis d'Altafulla
Projecció de la pel·lícula "Temporada de caza"
18 d'octubre a les 20:00h. a les antigues escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Concert d'Altafujazz amb "Maitia Trio i Joan Mas"
19 d'octubre a les 20:30h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz i Ajuntament d'Altafulla
Visita guiada al Castell d'Altafulla
26 d'octubre de 09:00h. a 13:00h. des de la porta reixada
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme i al 977 651 426