Notícies
16 d'octubre del 2015
Jordi Borràs presenta aquest dissabte a Altafulla el seu segon llibre, ‘Plvs Vltra. Una crònica gràfica de l’espanyolisme a Catalunya’
L’acte, organitzat per l’EINA, tindrà lloc a les 12h al Casal Maria Porter
El fotoperiodista Jordi Borràs presentarà aquest dissabte a Altafulla el seu segon llibre, ‘Plvs Vltra. Una crònica gràfica de l’espanyolisme a Catalunya’. Una presentació que s’emmarca dins del programa d’activitats de l’EINA, i que pretén dinamitzar i obrir a la ciutadania el Casal Maria Porter, ubicat al carrer de l’Hostal. Ho ha avançat als micròfons d’aquesta casa el número ú de l’EINA, Jordi Molinera.

Després de 'Warcelona, una història de violència' (2013), Jordi Borràs presenta amb el seu nou treball una obra a cavall de la fotografia documental, el periodisme d’investigació i la recerca històrica. El llibre no tracta sobre el procés independentista, ni de la història del país, ni dels potents moviments socials que se n’han derivat. En aquest cas se centra en el moviment reaccionari que s’ha originat: la resposta d’aquells que no volen que els catalans puguin decidir lliurement el seu futur. L’espanyolisme en la seva màxima expressió i els vasos comunicants entre un moviment unionista que no es considera nacionalista i una extrema dreta que s’ha caracteritzat per marcar l’agenda del debat territorial a l’Estat espanyol. El mateix autor destaca el fet que gairebé no hi ha res publicat sobre aquesta altra cara de la moneda. Un espanyolisme pel qual ell mateix és perseguit i amenaçat de mort per l’extrema dreta”. Unes amenaces, però, que “no aconseguiran que deixi de fer la seva feina, ara més necessària que mai”.

La presentació tindrà lloc a partir de les 12 del migdia.
Jordi Molinera, número ú de l'EINA
Jordi Borràs, autor del llibre
Social
Et recomanem
Arribada de Sa Majestat Carnestoltes
20 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb cercavila, xaranga, degustació de truites i música
1a Rua de Carnaval
22 de febrer a les 21:00h. des del carrer de la Bassa
I tot seguit, Ball a l'envelat del Comunidor
2a Rua de Carnaval
23 de febrer a les 17:00h. des del carrer de la Bassa
I en acabar, Guerra del Confeti a la plaça del Pou
Enterrament de la sardina
26 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb la participació del Grup de Diables d'Altafulla